GULLDRØMMEN BRAST: Stig-André Berge (i rødt) var sjanseløs mot Nurbakyi Tengizbayev. Foto: AFP

«Jeg trente i fire år for fire minutter....»

BEIJING (VG Nett) Stig-André Berge klarte ikke å skjule skuffelsen etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen i 60-kilosklassen i bryting.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Oslo-gutten snakket om gull på forhånd, men var veldig langt unna det i gymsalen på landbrukshøyskolen i Beijing. Berge gikk nemlig på et 6-0-tap for kazakhstanske Nurbakyi Tengizbayev allerede i første runde.

- Dette er hardt og brutalt. Jeg trente i fire år for fire minutter. Det føles helt jævlig, sukker Berge.

Les også:Sparrer med OL-legendens sønn

Han åpnet kampen bra og fikk kazakhstaneren ned i knestående etter ett minutt. Halvminuttet senere fikk nordmannen inn en rulle, men da hadde han akkurat brukt opp halvminuttet han måtte score poeng på.

Kan nå bronsefinalen

Dermed fikk Tengizbayev ett poeng for at han sto i mot. Bare 20 sekunder senere fikk samme mann inn en rulle i tillegg, og dermed var Berge tre poeng bak.

- Tiden var akkurat ute da jeg fikk inn rullen. Hadde den blitt gjeldende ville det sett helt annerledes ut, mener Stig-André Berge.

Andre omgang ble svært lik den første. Berge fikk igjen mulighet til å score poeng da motstanderen ble sendt i knestående. Tengizbayev sto imot denne gangen også, og gikk opp i 4-0. Like etter fikk han inn et kast, og dermed var det slutt. Kampen ble stoppet på 6-0.

- Han er veldig god og brøt utrolig bra i dag. Det var ikke sånn start jeg hadde lyst på. Men jeg er gudskjelov ikke ferdig ennå. Kommer han til finalen kommer jeg inn igjen. Han er god nok til det, mener Berge.

Hadde Tengizbayev gått helt til finalen kunne Berge via tre kvalifiseringskamper kjempet seg frem til bronsefinalen. Men ettersom Tengizbayev tapte i semifinalen var OL over for Berge sin del.

Berge var heldig som gikk rett til kvartfinalen. Åtte av de 20 bryterne som er med i konkurransen måtte ut i en kvalifisering. Blant de uheldige som ble trukket ut var den tidligere verdens- og olympiamesteren Armen Nazarian fra Bulgaria og regjerende verdensmester David Bedinadze fra Georgia. Disse to møtte til alt overmål hverandre, og sistnevnte gikk av med seieren.

Hele bryteturneringen i 60-kilosklassen avgjøres i dag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder