TILBAKE: Magnus Carlsen gjorde det meste galt i Norway Chess. Nå spiller han i Paris, og det går atskillig bedre. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Carlsen slo tilbake etter Norge-skuffelsen: Delt ledelse i Paris

Magnus Carlsen (26) er tilbake for fullt etter nedturen i Norway Chess. To seirer og én remis er fasiten etter dagens tre hurtigsjakk-partier i Paris.

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg spiller ganske bra, og motstanderne gir meg muligheter, sa verdensmesteren på chess24.com-sendingen onsdag.

– Magnus har funnet seg selv igjen, sa chess24.com-kommentatoren Cristian Chirila på direkten.

I Norge spilte riktignok verdensmesteren fantastisk i den innledende lynsjakk-turneringen, men deretter falt han totalt sammen da alvoret startet med langsjakk.

Les også: Carlsen var bonde for en dag

Denne gang er det hurtigsjakk og prestisjefylte Grand Chess Tour, og Carlsen slo til med seirer både mot Shakhriyar Mamedyarov (svarte brikker) og Maxime Vachier-Lagrave (hvite brikker). Før det hadde han spilt remis mot den russiske hurtigsjakkeksperten Aleksander Grisjtsjuk.

Carlsen har dermed fem av seks poeng når den første tredjedelen av hurtigsjakken er over. Han og Wesley So ligger på delt 1. plass.

Les også: Oslo vraket som arrangør for Carlsens VM-kamp

Han fikk to tunge uker på norsk jord under Norway Chess. Nordmannen endte på 9. plass i det ti mann store feltet og omtalte sin egen innsats som «noe av det dårligste jeg har gjort».

Men han var likevel klar på å slå tilbake, og det er tydelig at han har klart å nullstille seg til hurtig- og lynsjakk i den franske hovedstaden.

Les også: Magnus Carlsen har fått seg kjæreste

Aserbajdsjaneren Mamedyarov var fryktelig skuffet etter tapet for Carlsen:

– Jeg sto godt, men gjorde ei stor blemme.

Den store skuffelsen etter første dag i Paris er likevel Fabiano Caruana, som faktisk tapte alle sine tre partier - til dels etter store tabber.

Les også: Karjakin inn i politikken – på Putins personlige invitasjon

Grand Chess Tour består av i alt fem turneringer, og samlet premiesum er 10 millioner kroner. Feltet i Paris består av ti spillere. De skal først spille ni partier hurtigsjakk og så 18 partier lynsjakk i løpet av de fem dagene som turneringen varer.

PS: I lag-VM i Khanty-Mansijsk tapte Norge 3-1 for vertene Russland onsdag. Det norske laget med Aryan Tari, Frode Urkedal, Johan Salomon, Frode Elsness og Lars Oskar Hauge åpnet med knepent tap for USA, seier over Egypt, og så tap mot Tyrkia og Ukraina. Norge ligger på 8. plass etter fem runder. Verken Magnus Carlsen eller Jon Ludvig Hammer spiller altså for det norske laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder