FRUSTRERT: Casper Ruud er ute av Australian Open.

Ruud svarer på omdiskutert oppladning: − Lett å si nå

(Jenson Brooksby – Casper Ruud 6–3, 7–5, 6–7, 6–2) Enkelte peker på Casper Ruuds (24) rundtur med Rafael Nadal (36) etter at nordmannen ble slått ut i andre runde av Australian Open.

Publisert:

Casper Ruud var tydelig frustrert i store deler av torsdagens 2.-rundeoppgjør i årets første Grand Slam-turnering. Han tapte til slutt 1–3 i sett mot Jenson Brooksby (22).

Ruud og Rafael Nadal dro i desember rundt på en oppvisningsturné i Sør- og Mellom-Amerika. Enkelte mener det kan være grunnen til det skuffende tapet i Australian Open.

– Det er veldig uvanlig å se Ruud slå så mange backhander. Det er kanskje fordi han er sliten etter turneringene i Sør-Amerika, sa tidligere tennisspiller Mats Wilander på sendingen til Discovery.

– Jeg tror han er sliten etter oppvisningsturneen med Nadal. Han så utslitt ut mentalt, ikke fysisk, sa tidligere tennisspiller og nå reporter i Discovery, Barbara Schett.

MEXICO: Rafael Nadal og Casper Ruud reiste i desember rundt og spilte showkamper mot hverandre. Her etter kampen i Mexico City.

Også reisekompanjongen hans, Nadal, tapte i den andre runden av turneringen.

– Det er lett å si nå at det var dumt av meg og Rafa, siden vi begge røk ut tidlig, men samtidig ser jeg ikke noen grunn til at vi ikke kunne gjort det godt her, sa Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Ruud åpner likevel opp for at han ikke vil gjøre lignende valg til neste sesong.

– Sammen med teamet mitt vil vi vurdere hva vi gjør i desember i år, for å finne ut om dette var den riktige måten å gjøre det på eller ikke, sa Ruud.

– Det ser kanskje ut som at det ikke var riktig, men det er mange faktorer som kommer i spill. Jeg har gjort det jeg mener er de beste forberedelsene, men klarte likevel ikke å levere, la han til.

Ruud kom til storturneringen i Melbourne som andreseedet etter at verdensener Carlos Alcaraz måtte melde forfall som følge av skade. Nadal røk tidligere ut i andre runde og Ruud var derfor den høyest rangerte igjen i turneringen. Men Brooksby, som er rangert som nummer 39 på verdensrankingen ble for sterk.

– Det positive nå er at jeg får flere dager og uker hjemme før jeg begynner å reise rundt igjen. Jeg skulle gjerne blitt lenger, men slik ble det ikke, sa Ruud.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no