Pallen røk for Stjernen etter marerittforhold: – Jeg er irritert

BISCHOFSHOFEN (VG) Andreas Stjernen (30) hoppet seg vekk fra seierspallen i Hoppuka. I nederlagets stund forbannet han forholdene – og sin egen innsats.

– Det var fryktelig vanskelig forhold. Jeg er irritert over å bli sluppet utfor på sånne forhold, sier Andreas Stjernen.

Stjernen, som lå på 3. plass foran siste konkurranse i Bischofshofen, men misset i begge omgangene, og ramlet ned til en 7. plass i sammendraget.

SKUFFET: Andreas Stjernen gikk skuffet fra bakken i Bischofshofen etter syvendeplass i hoppuke-sammendraget. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er ikke perfekt hopping fra min side, og jeg blir sårbar når det glir dårligere fra starten i tilløpet på grunn av snøværet. I tillegg gjør jeg en liten feil. Jeg blir for utålmodig på hoppkanten, sier Andreas Stjernen.

les også

Hoppfenomenet feirer hver seier med burger

Han kom til «finalerennet» for å redde Hoppuka for Norge. Det endte i fiasko med 25. plass i Bischofshofen.

– Det var pallplass jeg kom for, og da var det ekstremt kjedelig å drite seg ut, sier Stjernen.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen var ikke nådig i sin dom.

– Det er blant de desidert verste forholdene i hele konkurransen, da blir jeg provosert, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Han mener juryen burde ventet og latt Stjernen få bedre forhold.

– Det er mulig de er akkurat innenfor, men jeg mener de bør vente når det står om en pallplass i Hoppuka, fortsatte den tidligere hopperen på direkten, sier Remen Evensen.

les også

Stöckl om nedturen i Hoppuka: – Har kjent det mye verre

Stjernen medir at han var veldig skuffet da han ble intervjuet i viraken i Bischofshofen søndag kveld. Han så stadig bort mot området på sletta der premiene og pengene ble utdelt. Men ingen norske var å se. Hverken etter Bischofshofen-rennet eller sammenlagt.

– Jeg var ikke mer nervøs enn vanlig, det var bare det at jeg ikke klarte å løse de vanskelige forholdene, sier Stjernen.

Fjerde på rad for Kobayashi

Japanske Ryoyu Kobayashi er derimot historisk. Han sikret en overlegen Hoppukeseier, og kopierte samtidig Sven Hannawald (2001/02) og Kamil Stoch (2017/18), med å bli den tredje til å vinne samtlige fire konkurranser i den tysk-østerrikske hoppuke.

USLÅELIG: Ryoyu Kobayashi vant sitt fjerde strake konkurranse i Hoppuka. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Halvor Egner Granerud ble beste nordmann i Bischofshofen med en 7. plass, Robert Johansson ble nummer ni.

les også

NRK-oppgjør etter årlige nyttårsfester med hopperne

Daniel André Tande og Anders Fannemel greide ikke å hoppe seg til finaleomgang.

De norske i Bischofshofen:

7. Halvor Egner Granerud
9. Robert Johansson
17. Johann André Forfang
18. Robin Pedersen
25. Andreas Stjernen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder