Ahonen vant, Ottesen på 2. plass

SPORT

Harrachov: Lasse Ottesen fikk en fin oppmuntring i søndagens storbakkerenn i verdenscupen. To uker før VM ble 24-åringen fra Aurskog slått bare av Janne Ahonen.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

Kristian Brenden hoppet hele 124 meter og ledet etter 1. omgang. Men mens Brenden sprakk i finalen, mestret Ottesen de vanskelige forholdene.

Riktignok var Ahonen den eneste av de 15 beste i verdenscupen som stilte opp, men ti poeng bak verdenscuplederen er mer enn godkjent av Ottesen som strakk seg til 120,5 og 115,5 meter. 2. plassen hans er Norges beste denne sesongen.

- Det var godt å få en pallplassering nå. Jeg fikk en bekreftelse på at det jeg gjør er bra nok, og dermed slipper jeg følelsen av å måtte gjøre noe ekstra når det blir renn, sier Ottesen til NTB.

Overskudd

Forrige helgs verdenscupkonkurranser i Willingen sto han over. Ottesen hadde behov for å trene og samle overskudd.

- Jeg følte at jeg gikk tom, og oppholdet hjemme gjorde godt. Gjennomføringen av konkurransen i Harrachov er jeg fornøyd med, men treningshoppingen har vist at jeg har enda mer å gå på både teknisk og i svevet. Under trening har jeg levert optimale hopp i hver økt, og det er positivt, sier Lasse Ottesen.

Landslagstrener Kjetil Strandbråten var svært fornøyd etter Norges andre pallplassering i verdenscupen denne sesongen. Den første (3. plass) besørget Tommy Ingebrigtsen i Zakopane for tre uker siden.

Sugende

- Moro for Lasse. Teknisk var det første hoppet hans hakket bedre, men Lasse løste forholdene i finalen veldig bra. Snøværet gjorde tilløpet sugende, men han er flink når det blir vanskelig, fortalte Strandbråten til NTB.

Nettopp forholdene gjorde det umulig å gjennomføre skiflygingen som sto på programmet, og rennet i K120-bakken ble en erstatning.

For unggutten Oddgeir Heimdal fra Raufoss hadde det neppe noe å si. Han debuterte i verdenscupen med 12. plass etter hopp på 110 på 107,5 meter.

- Oddgeir har gjort det bra i norgescupen i år, og vi vurderte ham som en god skiflyger. Vi er veldig fornøyd med det han presterte, sa Strandbråten som ikke ble noe klokere i forhold til VM-troppen.

Må vente

Lasse Ottesen, Morten Ågheim og Tommy Ingebrigtsen ble tatt ut forrige helg, mens Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud, Olav Magne Dønnem og Christian Meyer kjemper om de tre siste plassene.

De tre førstnevnte hadde muligheten til å sikre VM-billetten søndag, men overbeviste ikke nok. Brenden ville trolig vært VM-klar med et anstendig hopp i finaleomgangen. I stedet falt han ned på 89,5 meter og måtte nøye seg med 15. plass.

- Førstehoppet hans var veldig bra, men Kristian slet med føret i finaleomgangen og gikk på en helsprekk, sa Strandbråten.

Han vil imidlertid ikke bruke forholdene som en unnskyldning.

- Selvfølgelig er ikke Kristian stabil nok, men føret var den utløsende faktoren. Fram til NM neste helg må han forsøke å få flest mulig hopp som det første han presterte i dag, for å få den riktige følelsen inn i kroppen, sa Kjetil Strandbråten.

De tre siste VM-billettene blir delt ut etter NM-rennet i storbakken i Rena kommende helg.