Idretts-Norge i sorg etter Skofteruds dødsfall

Det er unison sorg i Idretts-Norge etter at Vibeke Skofterud (38) mistet livet i en ulykke.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet bekreftet i en pressemelding tidligere søndag at det er den anerkjente langrennsløperen som mistet livet i en vannscooterulykke i Arendal søndag formiddag.

Gjennom en lang karriere som aktiv idrettsutøver og langrennsekspert – senest under OL tidligere i år – har hun fått mange venner, som nå er i sorg over den tragiske bortgangen.

les også

Politiet bekrefter: Vibeke Skofterud omkom i vannscooter-ulykke

Langrennskommentator i NRK, Jann Post, skriver i en SMS til VG at dette var en utrolig trist beskjed å få.

– Mine tanker går til Skofteruds familie og venner. Dette er et stort tap for langrennssporten. Vibeke var en fremragende langrennsløper som tilhørte verdenstoppen i lang tid. Hun var en viktig del av landslaget som ble best i verden. VM og OL-gull i stafett ble de store høydepunktene. Etter den aktive karrieren har hun gjennom sin unike kunnskap formidlet idretten hun var så glad i til folket. Både gjennom kommentering og som treningsveileder og inspirator. Hun vil bli savnet. Det er vondt å tenke på at hennes liv endte på denne måten, så altfor tidlig.

Hvordan vil du huske Skofterud? Send inn din hilsen her

Posts kollega i NRK, Torgeir Bjørn, omtaler Skofterud som sprudlende, og sier hun var en gledesspreder.

les også

Langrenns-Norge i sjokk: – Det blir et kjempesår. Det blir stor sorg

– Uvirkelig. Jeg kjente jeg bare måtte sette meg ned litt og ta det innover meg. Det er trist, rett og slett. Mest trist for familien, men det er ikke noen tvil om at langrennsverdenen har mistet et flott menneske, sier han til VG.

– Hva har Vibeke betydd for norsk langrenn?

– Vibeke kom inn som et friskt pust i i starten av 2000-tallet. Hun var en utradisjonell løper, som ikke var den typiske A4-toppidrettsutøveren.

– Hun var så sprudlende og spredte så mye glede til dem rundt seg. Det er noe vi alle som har et forhold til langrenn kommer til å svare.

Kondolanser strømmer inn på sosiale medier

Langrennsløperen Petter Northug har lagt ut en melding på sin Facebook-side:

– Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver han.

Skipresident Erik Røste sier til VG at dette er trist for oss alle:

– Vibeke var en god skiløper med OL- og VM-gull, og tillegg var hun en god bidragsyter og ambassadør. Hun hadde et vinnende vesen, var snill og raus, og vil bli dypt savnet i miljøet. Min medfølelse går til hennes nærmeste, sier Erik Røste.

– Dette er så trist! Tanker går til familie og venner! Hvil i fred Vibeke, skriver ishockeyprofilen Mats Zuccarello.

– Kjære, kjære fine, gode Vibeke. Solstrålen. Et av de mest livsglade og positive menneskene jeg har møtt. Umulig å ikke bli glad i. Samtidig så klok og sterk i faget ditt. Takk for at jeg fikk bli kjent med deg, ukene i Sør-Korea kommer jeg til å ha med meg resten av livet, skriver Skofteruds kollega i Eurosport, Jonas Bergh-Johnsen, på Twitter.

I en pressemelding sier idrettspresidenten Tom Tvedt at Skofterud var beundringsverdig som idrettsutøver og med sin åpenhet.

VGTV-profilen Mads Hansen har lagt ut en melding på Twitter:

– Jeg pleier sjelden å dele noe når slike ting skjer, men med Vibeke Skofterud føles det så nært. En unikt positiv og livsglad jente, skriver han.

Ordføreren i Eidsberg: – Vi er i dyp sorg

– Det er mange her i Eidsberg som er i dyp sorg nå, sier ordfører Erik Unaas til VG.

Han har også fulgt Skofteruds skikarriere tett, blant annet som tidligere redaktør i bladet Skisport.

– Selv om hun ikke bodd her de siste årene, så kom hun hjem og stilte opp. Hun la aldri skjul på hvor hun kom fra. Som ordfører kan jeg si at hun har vært Eidsberg kommunes fremste ambassadør. Selv om hun fikk tilbud fra andre, valgte hun å gå for det lille grendeidrettslaget Slitu IF.

– Hun har etter karriereslutt også blitt en veldig dyktig foredragsholder – og markerte seg som Eurosports ekspert under OL sist vinter, sier Unaas.

Eirik Koren, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, skriver følgende til VG i en SMS:

– Dette er helt forferdelige nyheter. Vår tanker går til Vibekes familie og nærmeste. Vibeke var en fantastisk person som vi alle fort ble veldig glad i her i Discovery. Hun viste seg umiddelbart som et stort formidlertalent, og under OL fikk vi svært mange positive tilbakemeldinger på innsatsen hennes.

– At hun nå plutselig er borte, er helt uvirkelig. Vi er i sjokk. Både Discovery, TV-bransjen og Idretts-Norge har mistet en av sine beste og mest unike. Og mange har mistet et forbilde. Vibeke vil bli savnet.

«Hva blir skisporet uten deg?», spør roeren Olaf Tufte i et Instagram-innlegg.

– Ditt vesen, ditt smil, ditt glimt og den snille jenta du var. Vil bli dypt savnet. TUSEN TAKK for alt du rakk. Takk for alle du engasjerte og gledet på din vei. Takk for at jeg ble kjent med deg, skriver han, etterfulgt av emneknaggene «forbilde» og «gladjente».

ULYKKESSTEDET: Det var her den tragiske ulykken som kostet Vibeke Skofterud livet inntraff. Foto: Esben Holm Eskelund/Geita.no

– RIP (Rest in peace), Vibeke. Alltid blid og imøtekommende og artig å være sammen med deg de gangene vi var på felles aktiviteter. Varmeste tanker til de etterlatte, skriver den tidligere håndballspilleren Karoline Dyhre Breivang på sin Instagram-konto.

– For 6 år siden ble jeg kjent med denne sprudlende, smilende og alltid positive jenta. Jeg er helt i sjokk! Mine tanker går til familien. Hvil i fred, Vibeke. Du vil bli savnet, skriver Camilla Herrem på Instagram, sammen med et bilde av de to.

Golfstjernen Suzann Pettersen, også kjent som «Tutta», skriver i et innlegg på Facebook at dette var «helt jævlig kjipt».

– Ufattelig trist å høre at verden har mistet et så fantastisk menneske som deg! En jente med mer tæl og humør skal en lete lenge etter! Tusen takk for all glede og latter du har gitt! Vil aldri glemme den gode samtalen vi hadde i vinter om det neste kapittelet vi begge hadde foran oss! For å si det som du ville sagt det selv, helt jævlig kjipt at det skulle ende så fort! Hvil i fred, du vil aldri bli glemt!!!

Bjørn Maaseide husker Vibeke Skofterud som en fantatisk kvinne. De to møtte hverandre til en vanvittig duell under Mesternes Mester i 2016. Skofterud gikk til finalen.

– Det har ikke sunket inn. Det er en skikkelig god jente som er borte. Og det er en jente som ikke alltid har hatt det så lett, sier Bjørn Maaseide til VG.

Han fikk den triste meldingen på båtferie sammen med sandvolleyballkollega Jan Kvalheim (regi i Mesternes Mester).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder