Warholm satt norsk rekord, men ble slått igjen: - Sjukt nivåhopp

STOCKHOLM/OSLO (VG) Karsten Warholm (22) «perset» med ett hundredel, men måtte se seg slått av langhekk-kometen Abderrahman Samba (22) fra Qatar for tredje gang på halvannen uke under Stockholms Diamond League-stevne søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Filip Ingebrigtsen misset EM-kravet: - Så jævla dårlig taktisk

– Det er fantastisk. Det er norsk og nordisk rekord. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Karsten Warholm til VG pressesonen.

Han tapte duellen mot Abderrahman Samba med 40/100, og etter nederlag nummer tre fikk han mange spørsmål med en slags negativt fortegn. Han sier det er «sjelden kost» å løpe på 47,81 og likevel ende på 2. plass.

– Nivåhoppet i løpet av ett år er sjukt. Men jeg blir ikke stresset. Det er EM som er det store målet. Samtidig skal jeg ikke utelukke (regjerende europamester) Yasmani Copello, sier Karsten Warholm med tanke på amerikanske Rai Benjamin (47,02) og Sambas supertider.

Verken Benjamin (USA) eller Samba (Qatar) skal delta i EM i Berlin.

les også

Diamond League-sjefen om Bislett-skandalen: Ikke verdens undergang

Forvirret

Alle spørsmålene om hvorfor han er så langt bak Samba, som sier til VG at han begynte å løpe over hekker i fjor, gjør Karsten Warholm «forvirret».

– Det er umulig å si. Jeg skulle like å vite det. Det kanskje har å gjøre med gener. Men jeg er veldig fornøyd og har stor tro på det Leif (trener Alnes) driver med, svarer han på spørsmål om han kjenner til hvorfor Abderrahman Samba er blitt så god, så fort.

les også

Bislett-skandale – verdensstjerner løp med for høyt hinder: - Flaut!

Han legger til at han synes det er rart å måtte svare for seg etter å ha satt norsk rekord og understreker at han løp et sekund tregere i fjor - uten å få kritiske spørsmål.

– Uansett er det tøffe spørsmål å få. Nå tapte jeg med 40/100. Det er veldig fort, sier Warholm.

les også

Pappa Ingebrigtsen: Jakob kunne løpt tre sekunder fortere

«Kunne tatt gullet»

Samba er på sin side ikke så overrasket etter å ha slått verdensmester Warholm tre ganger på halvannen.

– Jeg begynte å løpe hekk i 2017. Men jeg kunne ha vunnet VM i fjor hvis jeg ikke hadde snublet i siste hekk, sier han til VG på spørsmål om duellen med nordmannen.

Karsten Warholm, kledd i svart fra topp til tå (en svart og en hvit sko) før han vrengte av seg ytterklærne i hete Stockholm stadion og gikk ned i startblokkene, ledet nesten som vanlig over den siste hekken før oppløpssiden.

Men så kom Samba - opprinnelig fra Mauretania i Afrika - med sine nå karakteristiske steg og dro fra over de to siste hekkene. Samba inn til stevnerekord 47,41 sekunder. Warholm 40/100 bak, men til norsk rekord, hans andre på halvannen uke: 47,81 sekunder.

les også

Jakob Ingebrigtsen perset med tre sekunder

– Jeg ser ikke på hvem jeg skal løpe mot. Jeg bryr meg bare om tidene og tror alltid på meg selv. Jeg prøver å løpe fort, og jeg kan løpe fortere - og jeg fighter helt inn over målstreken, sier Samba.

Og dermed ble Warholm slått for tredje gang på halvannen uke.

les også

Warholm klar for første dans mot Samba

PS! I parentes bemerket: Amerikaneren Rai Benjamin (20) løp inn til verdens nest raskeste tid med 47,02 natt til lørdag under universitetmesterskapet i Eugene. Det betyr at Karsten Warholm må skjerpe seg frem til han skal forsvare VM-tittelen på Sambas hjemmebane i Qatar neste år. Og at det vel å merke «bare» er EM som gjelder i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder