INNFRIDDE: Bold Eagle, her fra Prix de Belgique, knuste konkurrentene i verdens tøffeste travløp - Prix d'Amerique. Foto: ,

Frankrike fikk sin revansje – på travbanen

Franskmenene fikk et sjokk da de norske håndballherrene sendte de ut av håndball-EM. Søndag fikk de sin revansje da travstjernen Bold Eagle knuste konkurrentene i verdens tøffeste travløp.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Den franske travstjernen var minst like stor favoritt som de franske håndballherrene – om ikke større. I travgale Frankrike var det nærmest et folkkrav at det ble seier.

Foran rundt 40.000 tilskuere i Prix d'Amerique innfridde Bold Eagle sitt store favorittstempel, knuste konkurrentene og innkasserte 4,5 millioner kroner i det som kalles verdens tøffeste travløp.

Timoko tok andreplassen, og tredjeble svenske Oasis Bi.

Bold Eagle trenes av Sébastien Guarato og ble kjørt av Franck Nivard. Hesten er bare fem år og feltets yngste hest. Han tok sin 21. seier i det 24. forsøket, og er den nye travkongen. Bold Eagle vant 4,5 millioner kroner og har tjent nesten 13 millioner på bare 24 starter.

Totalt 18 av verdens beste hester stilte til start, to av dem norske – med mål om å sjokkere franskmennene igjen. Slik skulle det riktignok ikke gå.

Lionel – som kanskje var sett på som den største outsideren i løpet – feilet fra start, og fikk aldri sjansen i løpet. Mens Support Justice fikk et tøft løp, og sloknet til slutt.

Dermed står Yarrah Bokos tredjeplass fra 2014 fortsatt som den beste norske plasseringen i løpet.

Husker du? Da norske Papagayo E. vant trav-VM 2015

– Det kommer heldigvis nye løp

For kretsen rundt Lionel var moroa over før det egentlig hadde startet, og både eier og kusk var naturlig nok skuffet etter løpet.

– Lionel ble stresset og begynte å rulle i aksjonen da jeg snudde opp, og det var ingen mulighet for meg å holde hesten i trav. Etterpå ga jeg ham bare en treningstur. Det er synd vi ikke fikk vist hva hesten kan, sier hestens svenske kusk Örjan Kihlström.

Lionels norske trener og eier Gøran Antonsen ser nå fremover.

– Det er selvfølgelig forbanna kjedelig at det var over før det var startet. Det er en stor skuffelse med en gang, og det er synd at hesten aldri fikk sjansen. Men det som er fint er at det alltid kommer flere travløp, kommenterte han.

– Halsproblemer

Geir Vegard Gundersen, som trener Support Justice, frykter at det er noe galt med hesten hans.

– Dette var ikke bra. Det er greit at hesten ikke er god nok, men så dårlig er den ikke, sier han.

Hesten hang lenge godt med, men tapte mye på de siste hundre meterne. Etter en samtale med hesten kusk tror Gundersen det kan være snakk om halsproblemer.

– Kusken hørte lyder fra halsen til Support Justice. Hesten har aldri hatt halsproblemer, og det var typisk at han skulle få det i sitt livs viktigste oppgave, sier Gundersen til Equus.

Nå dropper etter alt å dømme Support Justice de to siste planlagte løpene i Frankrike.

– Nå blir det full veterinærundersøkelse, men det trolige er at vi setter krusen hjemover for å forberede hesten for den viktige vårsesongen

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. Inspirert av håndballgutta - vil gi franskmennene et nytt sjokk

  2. Norske travstjerner måler krefter i fransk storløp

  3. Norske Lionel slo an tonen i Paris: 3. plass i verdens tøffeste travløp

  4. Sist test for Lionel før travthrilleren

  5. Klar for verdens tøffeste travløp etter superløp i Paris

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder