INNLAGT: Olaf Tufte befinner seg inntil videre på Ullevaal sykehus. Han håper å kunne dra hjem til Horten i løpet av et par dager. Foto: PRIVAT ,

Olaf Tufte hasteoperert: – Albuen var dobbelt så stor

Olaf Tufte (39) fikk akutt slimposebetennelse i venstre albu. Mandag kveld måtte den gamle romesteren hasteopereres i Oslo. Sommerens OL i Rio skal ikke være i fare.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det kom veldig fort. Albuen var dobbelt så stor på nyttårsaften. Noe måtte gjøres, sier Olaf Tufte til VG.

Han ligger nå på Ullevål sykehus med dren for å få renset betennelsen ut av albuen. Tufte tror han blir liggende på sykehuset i to dager.

Husker du? Aylar: Savnet skikkelig mannfolk som Tufte

– Det var ingen diskusjon. Jeg måtte opereres. Legen var fornøyd med sin egen avgjørelse etter operasjonen, forteller han.

NYOPERERT: Slik ser Olaf Tuftes venstre albu ut åtte måneder før OL i Rio. Den gamle ro-mesteren håper å være på plass på høydesamling midt i måneden. Tufte har sydd seks sting og satt inn et dren i albuen. Foto: PRIVAT ,

Olaf Tufte har hatt en del smerter i albuen, men mener han har mange «vondter» og har ikke lagt så stor vekt på det.

Kommentar: Tufte viser ekte kjærlighet

– Men da betennelsen kom var det ikke tvil. Jeg håper på å ta «en Bjørndalen» nå, sier Tufte og viser til den 41 år gamle skiskytterkongen som denne sesongen har vunnet verdenscuprenn etter en vanskelig sommer med sykdom.

– Jeg tror dette skal gå bra. Hvile er bra for meg. Den eneste måten jeg kan hvile på er jo å være syk eller skadet, sier den svært aktive Olaf Tufte.

Sjekk Skofteruds arm etter treningssjokket

Han er i full gang med å forberede det som kan bli hans sjette OL. Rolandslaget drar på sin tradisjonelle langrennssamling 9. januar. Men Olaf Tufte regner selvsagt ikke med å være klar for avreisen til Seiser Alm allerede kommende uke.

– Kanskje må jeg vente en uke og muligens blir jeg i Italia litt lenger enn de andre. Avreisen kommer av på hvordan albuen gror. Faren for betennelse spiller også inn. Ro-samlingen i Portugal 11. februar skal jeg uansett være med på fra start, sier han.

Olaf Tufte var plaget av en prolaps på samme tidspunkt av året før han tok sitt første OL-gull i 2004.

Tufte: – OL-arenaen lukter dårlig

– Den nytter i hvert fall ikke å henge med geipen. Rolf Thorsen opererte en prolapsskade i mars og tok VM-bronse i august. Så det går uansett an, meldte han offensivt for 12 år siden.

Olaf Tufte kvalifiserte en norsk båt for singelsculler i OL med 4. plassen i VM i Frankrike sist sesong. Etter den tid har toppidrettsutvalget i Norges Roforbund bestemt at medaljesjansene er størst i dobbeltsculler.

Dermed kan Tufte være aktuell for et båtskifte for første gang siden 2001.

Håndballkapteinens albueproblem: Utrolig at han kunne spille

– Vi trener best mulig for å kunne mestre den båten vi blir satt i. Mentalt sett så gjør det meg mer på hugget, sier han fra sykesengen.

Olaf Tufte trente så sent som mandag intervaller på sykkel innendørs. Han rakk også et møte med sin faste prestasjonspsykolog Britt Tajet-Foxell. Hennes største spesialitet er å få utøvere tilbake fra skade i en bedre utgave av seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder