SJAKK MATT? Magnus Carlsen spiller sjakk på Venice Beach, men hva skjer i bakgrunnen? Er det et frieri? Med mobiltelefon Carlsens kompis Aaron Gershenberg, en av toppene i Silicon Valley Bank. Foto: Espen Agdestein ,

Sjakk-snakkis: Hva skjer bak Magnus Carlsen?

Ta en nøye titt på dette bildet. Ser vi et frieri bak
sjakkbrettet der verdensener Magnus Carlsen sitter og spiller på Venice Beach?

Artikkelen er over fire år gammel

Bildet ble lagt ut på Magnus Carlsens offisielle Facebook-side for et par dager siden, og har fått drøyt 12.000 «likes» og kommentarer. Ikke minst når folk har studert bildet litt ekstra.

For er det ikke en mann som står på kne og frir til en kvinne bak der?

HVEM ER DETTE? Foreløpig er det et mysterium hvem de er og hva de gjør. Foto: Espen Agdestein ,

– Jeg vet ikke. Vi la ikke merke til dette før folk kommenterte det da de så bildet, forteller Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

Kommentar: Verden tar det som en selvfølge at Carlsen vinner.

Det er han som har tatt bildet, som er fra Venice Beach i Los Angeles, der Carlsen var etter seieren i Wijk aan Zee-turneringen.

– Magnus holdt foredrag på den årlige ledersamlingen til Silicon Valley Bank. Han og jeg gikk på stranden da vi så denne karen sitte og spille sjakk.

– Og så?

– Magnus sa at jeg kanskje skulle ta et parti sjakk med ham, men så ombestemte han seg og ville spille selv. Det klødde nok i fingrene til Magnus etter noen dager uten sjakk, ler Agdestein.

Mannen som spiller mot Carlsen heter ifølge Facebook-innlegget Gary Gallerie. Han forteller der:

Fikk du med deg denne? Carlsen har kjøpt hus i Holmenkollen

– Det morsomme med dette bildet er at jeg ikke visste at jeg spilte mot verdensmesteren. Magnus bare kom bort til vår lille sjakk-klubb på stranden og spurte om å spille. Selvfølgelig sa jeg ja, og ikke før etter at jeg hadde gitt meg, fortalte han at han var stormester.

– Jeg er beæret over å ha spilt sjakk med deg, Magnus, skriver Gallerie, som ikke har svart på VGs henvendelser i etterkant.

Gallerie kaller det en av sitt livs største opplevelser.

Les også: Manageren om Carlsen: - Kan ikke huske å ha sett ham særlig bedre.

Mannen med briller lenger bak på bildet er en av toppsjefene i Silicon Valley Bank, Aaron Gershenberg, som er en god venn av Carlsen og Agdestein.

Mer enn 12.500 mennesker har trykket «like» på bildet, og det er mange kommentarer, ikke minst om paret i bakgrunnen.

Men de to personene selv har så langt ikke meldt seg. Så foreløpig vet vi ikke om det virkelig er et frieri – eller om karen bare knyter skolissene sine...

Vet du noe om det mulige frieriet? Kontakt VGs journalist her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder