KJEMPEBOM: Loek van Wely (til venstre) fikk en lissepasning av Magnus Carlsen, men han klarte ikke å bredside den i mål. Foto: Koen Suyk , Afp

Carlsen-seier tross kjempetabbe

(Loek van Wely-Magnus Carlsen 0-1) Magnus Carlsen (25) gjorde det uhyre spennende da han sikret sin første seier i 2016.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

– Han slapp med skrekken, oppsummerer Hans Olav Lahlum på TV 2s sjakksending.

Carlsen gjorde nemlig en kjempetabbe i det 27. trekket, og Loek van Wely hadde alle tiders mulighet til å beseire verdensmesteren. Det så imidlertid ikke nederlenderen, som bommet på åpent mål.

– Nå kan Magnus puste lettet ut, poengterte Jon Ludvig Hammer underveis.

LES OGSÅ: Carlsen med superscoring på fotballbanen

Van Wely er turneringens lavest rangerte spiller, og 43-åringen havnet tidlig i tidstrøbbel.

– Klokken er en viktig del av spillet, så jeg tenkte at jeg burde bruke det til min fordel, sier Carlsen i analysen.

Likevel havnet altså nordmannen på gyngende grunn, men van Wely maktet ikke å bruke Carlsen-tabben til sin fordel. Dermed endte det til slutt med seier og ett poeng. Nå har Carlsen 3 totalt, og han ligger godt an i den pågående Wijk aan Zee-turneringen.

– Loek er ikke så dårlig at jeg bare kan slå ham på bestilling. Jeg kan ikke bare spille noe helt latterlig, forklarer verdensmesteren, som nå har spilt 27 strake partier uten tap.

Dagens seier er Carlsens første i 2016. De fire første partiene i Wijk aan Zee, mot henholdsvis David Navara, Fabiano Caruana, Wei Yi og Shakhriyar Mamedyarov, endte med remis.

VG DIREKTE: Vi fulgte partiet trekk for trekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder