DOBBELT GJERSEM: Under NM i Asker i 2015 vant Anne Line gull, mens søster Camilla Gjersem vant sølvet. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Gjersem-tvillingene starter nettbutikk for å finansiere OL-satsing

Foran OL-sesongen gikk kunstløptvillingene Anne Line og Camilla Gjersem (23) nye veier for å finansiere egen satsing

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I 2014 var Anne Line Gjersem den første norske deltaker i OL i kunstløp siden 1964. I 2015 ble hun nummer 17 i VM, det beste norske VM-resultatet siden 1947.

Men sponsorene har ikke stått i kø av den grunn.

– Det er veldig vanskelig å få tak i nok sponsorer når man driver med en individuell idrett, og enda vanskeligere ettersom kunstløp ikke er så populært i Norge, sier Anne Line Gjersem til VG.

– Fokus Rådgivning er en lokal sponsor som har bidratt i fire år, og vi har også hatt ulike utstyrssponsorer. Men akkurat nå er det penger vi trenger, sier Camilla Gjersem til VG, som viser til store utgifter ved deltakelse i internasjonale stevner.

– Det er ekstra vanskelig nå, ettersom pappa alltid har vært hovedsponsor, sier Anne Lise Gjersem, som mistet faren brått i juli.

Hun kontaktet Explendo, hvor de nå blant annet skal selge boksere, truser, vaskemiddel og sokker.

Leste du? Kunstløp-Camillas skademysterium

– Går i minus

23-åringen satser nå for fullt mot OL i 2018, men regnskapet slik det er nå går ikke opp.

– Det går jo i minus. Så vi måtte finne andre muligheter. Jeg så at andre i skøyteforbundet hadde åpnet nettbutikk der, og tenkte at jeg og Camilla måtte prøve det samme. Det koster veldig mye å holde på med kunstløp, sier Anne Line Gjersem, som ved siden av satsingen studerer hun ved den tekniske høgskolen Lund i Sverige. Der går hun sivilingeniørstudiet i kommunikasjons- og informasjonsteknikk.

I OL i 2014 ble hun nummer 23.

– Jeg håpet at det skulle bli enklere med sponsorer etter OL, men det ble det ikke.

I slutten av september vet Gjersem om hun klarer å kvalifisere seg til OL nok en gang. 22 av de 28 plassene det kjempes om ble delt ut under VM i vår, da klarte ikke Gjersem å kvalifisere seg.

2014: 20 år gamle Anne Line i OL

I 2013 møtte VG Anne Line Gjersem før OL-sesongen:

OL-kvalifisering i september

Om en måneds tid skal de siste seks plassene deles ut, etter et stevne i tyske Oberstdorf.

– Det er det jeg har fokus på akkurat nå. Så får jeg ta det med økonomien videre etter OL-kvalifiseringen. Jeg skal klare meg en måned til nå, sier Anne Lise Gjersem.

Nå er hun optimist vedrørende egne sjanser for å ta en av de resterende seks OL-plassene.

– Jeg føler at jeg er i stigende form, og at det blir bedre uke for uke. Man må bare gjøre jobben, så får vi se resultatene etterpå. Men jeg har troen, avslutter Gjersem.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder