Nesten åtte millioner kroner ekstra i potten

SPORT

Det er dobbel jackpot og 7 924 580 kroner ekstra i syverpotten denne lørdagen. VGs travekspert Anders Olsbu lanserer Ulsrud Tea som sin banker.

Publisert:

– Ulsrud Tea er en av landets aller beste hester, og møter kun hopper nå. Karlsen-traveren er sterk og går til mål. Bare hun ikke får for store trafikkproblemer, bør hun runde alle, sier Olsbu.

Han mener også Rocknroll Fi kan være et bankeralternativ.

– Rocknroll Fi var overlegen fra tet i årsdebuten sist og er normalt ytterligere forbedret med det løpet i kroppen. Vallaken er lynrask fra start og skulle han komme seg foran, er løpet kjørt. Klarer Ronato å ta i mot, blir det straks verre. Men vi ser ikke bort i fra at han kan vinne selv fra dødens.

Alle løpene kan du se direkte på VG.no eller på trav.vg.no lørdag fra kl. 12 med LiveLørdagV75. Våre eksperter setter opp en rekke spennende andelslag til omgangen. Disse finner du på eksperten.vg.no.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget

Lite V75-forslag (store bokstaver): 192 kroner
Stort V75-forslag (over streken): 1920 kroner

V75-1 2140 m (volte):
15 ULSRUD TEA
-------------------------
2 Gunda
12 Lill Ronja
6 Ty Li
14 Høiby Krissa
10 Turbo Marie
9 Tori Huldra
8 Vestpol Dronninga
3 Hvalstad Helga
1 Bare Mia
11 Millionolga
13 Frøken Fakse
7 Seile Perla
4 Valle Fryd
5 Tundra
Favoritten:
Ulsrud Tea er en av landets aller beste hester og møter kun hopper nå. Karlsen-traveren er sterk og går til mål. Bare hun ikke får for store trafikkproblemer, bør hun runde alle.
Outsiderne:
Lill Ronja var meget tapper toer bak Rigel Storm etter et tungt løp i kaldblodscupfinalen på Bjerke sist. Trippelaktuell med klaff.
Luringen:
Gunda ble kraftig kuskeforsterket med Eirik Høitomt sist og vant lett som VG-luring. Står fint til strek og skal regnes blant de tre feilfritt.
Startsiden:
Nr. 3,5 og 1 kan løse fint fra start.
V75-2 2140 m (auto):
1 SHOTPROOF
2 CHIPOVER S.S.
3 CATHERINE'S CAMARO
5 MASSIVE ATTACK
-------------------------
4 Chief Orlando
6 Shanaia

Favoritten:
Shotproof har vært meget bra i sine to siste starter. Sist på Åby satt han fint til i lederrygg, men ble hindret da lederen feilet i siste sving. Likevel avgjorde han greit via siste indre. Gangen før satt Westergaard-traveren tidlig i tet og var siden uten konkurranse. Yankee Glide-sønnen kan åpne fort bak bilen, og det blir tøft å ta en lengde på ham. Får han dirigere litt i front, skal det en meget god hest til for å slå ham.

Outsiderne:
Catherine's Camaro var den klart beste norskstasjonerte, norskfødte 2-åringen i fjor. Vant lett i begge sine starter for sin eier Henry Rorgemoen på 1.17-tallet da. I årsdebuten for Vidar Hop ble han tatt forsiktig fra start, men havnet likevel i dødens. Endte uten premie da, men ble neppe kjørt for fullt. Med det løpet kan han ventes klart forbedret og skulle han finne tilbake til fjorårstaktene, ser vi ikke bort i fra at han kan utfordre Westergaard- duoen.
Massive Attack gikk flere fine løp for danske Christian Lindhardt i fjor. I sin siste start i Bjerkebanens Oppdretningsløp tapte han kun for Dixi Sisu, som vant på radige 1.12,3 over sprintdistanse på Solvalla på onsdag. Det var ny norsk rekord med 1,2 sekunder. I Bjerkeløpet tok Massive Attack teten før han slapp til nevnte Dixi Sisu. Kunne ikke følge siste del av oppløpet, men var soleklar toer. Pine Chip-sønnen kommer nå ut i Øystein Tjomsland-regi. Hesten har gått 1.18 full vei i trening, og man har litt ambisjoner på direkten. Uansett blir vi overrasket om han skulle klare å utfordre dersom han skulle havne utvendig for leder.
Chief Orlando vant veldig enkelt i debuten på Forus nest sist, dog i veldig billig lag. Sist feilet han umotivert i tet etter 700 meter, men kom flott tilbake. Kartevoll-traveren er en bra 3-åring, men det spørs om han er god nok til å utfordre de beste her.
Luringen:
Chipover S.S., Shotproofs stallkamerat, skal ikke være noe dårligere enn sistnevnte, men tar neppe en lengde i starten. Men skulle han få en fin reise i hans rygg og åpning til slutt, er det ikke umulig at han kan utfordre. I sine to starter hittil i karrieren har han vunnet lett fra tet og skal ha mer å gå på.
Startsiden:
Shotproof forsvarer normalt sporet.

V75-3 2140 m (auto):
5 EL DIABLO B.R.
4 HEZ SO PERFECT
8 Cash Street
-------------------------
3 Nolessthanperfect
11 Cantab G.T.
6 Restless Explosion
7 Adam W.
1 More Knight
9 Crunch Classic
10 Flirtin Superb
12 J.C. Superstar
2 Amon Tomaz
Favoritten:
El Diablo B.R. sviktet med galopp i første sving som stor favoritt i fjorårets Kriterium, etter en overbevisende med en overlegen seier i kvalifiseringen. Hamre-traveren er ikke av de kjappeste fra start og risikerer etterhvert å havne i dødens. Men på sitt beste er han god nok til å vinne, selv derfra.
Outsiderne:
Cash Street var meget bra til seier første gang ut i Tengsareid-regi i årsdebuten nest sist. Avsluttet sterkt da og vant greit foran Restless Explosion og Cantab G.T. Sist i V75 på Leangen kom han sterkt tilbake etter å ha feilet innledningsvis, men ble sjenert til en ny galopp på oppløpet og gikk glipp av en trippelplass. Sporet er sjanseartet, men blir det hardt tempo, er det ikke helt umulig.
Luringen:
Hez So Perfect var tapper toer bak Hamptons fra dødens sist. Brenne-traveren vokser en klasse i front. Klarer han å holde Restless Explosion ute på startsiden, kan han lede lenge, muligens helt inn om ikke åpningen blir for tøff.
Startsiden:
Hez So Perfect er kjapp ut. Utfordres først og fremst av Restless Explosion.

V75-4 3140 m (volte):
12 HAPPY PETTER
8 URAKAS GILBAK
1 ANTHONY DOWNS
7 Sandsjöns Igor
2 Exit River
-------------------------
4 Toxic Flame
13 Hopeful Tooma
10 Limited Edition S.E.
9 Trust Boom Bay
6 Polar Rocky
3 Spenda Helmax
5 Banker Go's
11 Valmy
Favoritten:
Happy Petter har formen på topp. I sin siste start tapte han kun knepent for gode El Diablo B.R. Nest sist spurtet han fort etter sen åpning i V75 og hadde vunnet med noe tidligere åpning. Har vunnet på stayerdistanse før og kan runde alle tross dobbelt tillegg.
Outsiderne:
Urakas Gilbak var god til seier fra tet på samme distanse i V75 i Bergen sist. Tredje sist gikk han en sterk opphenting til femte etter startgalopp. Feilfritt og med klaff skal han regnes i striden igjen.
Sandsjöns Igor avsluttet flott til en enkel seier i Eilefsen-regi nest sist. Avsluttet bra sist også, men fikk for langt frem. Møter skjerpet selskap, men er aktuell på gardering.
Luringen:
Anthony Downs ledet i det lengste i årsdebuten sist og tapte kun knepent for Jet Bug. Er kjapp ut og kan ventes forbedret med løpet sist i kroppen. Kan lede lenge, muligens helt inn.
Startsiden:
Anthony Downs forsvarer sporet.
V75-5 2140 m (volte):
6 SNURTEN
15 PAVE ODIN
9 TRIPSSON Ø.K.
1 MAGNUMS CASP.
13 B.B. TERJE T.
5 GRUDE VIKTOR
12 LOKEN
3 LØRJE TROLLET
-------------------------
8 Bork Juni
4 Furderud Svarten
14 Jega Bottega
10 Missingmyr Stjernen
7 Petrine
2 Ruskeli Scott
11 Kodina
Favoritten:
Snurten har vært meget bra i sitt comeback med seks seirer og to annen på åtte starter, men møter bedre hester enn noen gang. Er veldig kjapp ut og kommer til å lede lenge, muligens helt inn.
Outsiderne:
Pave Odin gikk en bra oppheting til femte etter galopp mot hard motstand i en V75-finale på Bjerke sist. Var overlegen gangen før. Med klaff skal han regnes igjen.
Luringen:
Tripsson Ø.K. feilet bort annen bak Kleppe Fanden sist. Holdt unna i DNTs høstfinale nest sist, da Høitomt kjørte. Gjør årsdebut nå, men har trent veldig fint.
Startsiden:
Snurten spinner til tet.
V75-6 1609 m (auto):
4 ROCKNROLL FI
1 Ronato
11 Petter Rags
5 Jet Voice
-------------------------
2 Super Bull
8 Ridolini Park
9 Migration
12 Sno Long Boys
7 Bonjovi B.R.
10 Independent O.
3 Arthurian Hanover
6 The Special One U.S.
Favoritten:
Rocknroll Fi var overlegen fra tet i årsdebuten sist og er normalt ytterligere forbedret med det løpet i kroppen. Vallaken er lynrask fra start og skulle han komme seg foran, er løpet kjørt. Klarer Ronato å ta i mot, blir det straks verre. Men vi ser ikke bort i fra at han kan vinne selv fra dødens. Et bankeralternativ.
Outsiderne:
Ronato har vært god til to strake seirer fra tet og vil forsøke på den posisjonen igjen. Slipper han til favoritten, er han garantert annen. Forsøker han å svare ut favoritten, vil det bli en knalltøff åpning, noe som vil sette spor til slutt. Skal uansett regnes blant de tre.
Luringen:
Petter Rags avsluttet bra til fjerde og var kun knepent slått fra tredje av Royal Ice i et løp gode Bruno di Quattro vant. Skulle det bli knallhard kjøring mellom Rocknroll Fi og Ronato, stiger sjansene for Tengsareid-traveren. Men fra et dårlig spor er han avhengig av overpace for å rekke frem.

Startsiden:
Rocknroll Fi er lynrask fra start, men Ronato vil forsøke å svare opp. Super Bull og Arthurian Hanover er heller ingen sinker. Sistnevnte skal nok uansett ha rygg.
V75-7 2140 m (volte):
1 KLEPPE SNIGEN
2 OSSMANN
-------------------------
10 Søndre Jerkeld
4 Ask Eld
14 Bacchus Ø.K.
5 Kolnes Tom
7 Tojo Prinsen
9 Solberg Rasken
11 Stensvik Iver
12 Gjøndin
13 Nordby Sleipner
6 Granfaks
3 Lukas
15 Tangen Odin
8 Baiasen
Favoritten:
Kleppe Snigen avsluttet bra fra køen via fjerdespor i siste sving sist til tredje bak Søndre Jerkeld og står 20 m bedre til kontra ham nå. Gangen før feilet han umotivert i tet etter 600 m, men kom strålende tilbake til tredje i et løp Stensvik Iver vant foran Bacchus Ø.K. Djøseland-traveren er flink ut. Kan lede hele veien feilfritt.
Outsiderne:
Søndre Jerkeld var god til seier etter lang pause sist og er normal ytterligere forbedret nå. Trippelaktuell.
Luringen:
Ossmann feilet fra start i grunncupfinalen på Bjerke sist, men kom strålende tilbake til annen bak Vassbø Fakse. Feilet bort annen bak seiersmaskinen Lille Jim nest sist. Står fint til på strek og kan vinne.
Startsiden:
Kleppe Snigen kan forsvare sporet.

Her kan du lese mer om