IKKE BARE FRYD OG GAMMEN: Toppidrettssjef Jarle Aambø og Jorunn Sundgot Borgen var i Januar enige om en løsning for arbeidet med prestasjonsernæring og spiseforstyrrelser i Olympiatoppen. Men nå slutter Sundgot Borgen. Foto: VG

Omstridt ernæringsekspert slutter i Olympia-toppen

(VG Nett) Jorunn Sundgot-Borgen slutter som fagansvarlig for ernæring ved Olympiatoppen. Det bekreftes i en pressemelding sendt ut i kveld.

Artikkelen er over 11 år gammel

- Det er så stor grad av uenighet mellom ledelsen og meg i synet på denne saken, så det blir uriktig av meg å fortsette, sier Sundgot-Borgen til db.no.

Det er ikke første gang det stormer rundt Sundot-Borgen. Det er bare måneder siden hun trakk oppsigelsen hun leverte etter å ha blitt tatt fra lederansvaret for næringsavdelingen.

Nå føler hun at det ikke er etisk forsvarlig å fortsette med det hun kaller «reparasjon og brannslukking» i kampen mot spiseforstyrrelser i toppidretten, skriver db.no.

- Olympiatoppen har over tid støttet Jorunn Sundgot Borgens forskning på fagområdet, og kommer også i fremtiden til å være positive til dette arbeidet, og bidra med støtte til nye forskningsprosjekter, heter det i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder