Tilbyr profilen rolle som frilanser - ikke fast ansatt

– FORTSATT ØNSKET: Davy Wathne får ifølge TV 2s sportssjef muligheten til å jobbe videre for kanalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

TV 2-sjef: - Det ville være uklokt av oss ikke å benytte Davys kompetanse

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, garanterer at TV-kanalen vil benytte seg av Davy Wathnes (65) kompetanse også etter at veteranen har passert pensjonsalder.

Artikkelen er over fem år gammel

Wathne har vært i TV 2 i 23 år, og er en av kanalens aller største profiler. Han fikk nylig avslått sitt ønske om å jobbe utover pensjonsladeren som han passerer 1. januar 2017.

– Det ville blitt veldig stille i TV 2-fjøset hvis Davy forsvinner. Han er en unik medarbeider. Det stemmer at han med tanke på fast ansettelsesforhold har fått nei til å fortsette etter fylte 67 år, men vi har understreket gjentatte ganger at det ikke betyr at han får en fot i baken den dagen han når den alderen, sier Jansen Hagen til VG.

Han trekker frem Johan Kaggestad som et eksempel på en person som har jobbet videre for kanalen til tross for at han er 71 år gammel. Kaggestad har for øvrig aldri vært fast ansatt i TV 2.

Mange reaksjoner

Nå varsler altså Jansen Hagen at TV 2 ønsker å bruke Wathne i mange år fremover.

– Har det vært kommunisert godt nok overfor Wathne at han er ønsket videre?

SKRYTER AV VETERANEN: TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen. Foto: TV 2,

– Ja, han har fått beskjed om det flere ganger. Det vil være veldig uklokt av oss ikke å benytte Davys kompetanse. Han har en unik journalistisk erfaring, og en redaksjonell kompetanse vi trenger. Han har fortsatt et engasjement og kunnskapsnivå som er uovertruffent, og viser ingen tretthetstegn, legger Jansen Hagen til.

Saken har fått enormt med reaksjoner i sosiale medier, og Jansen Hagen bekrefter at trykket har vært stort.

– Det har vært ekstremt mange hendvendelser både direkte og via sosiale medier. Folk lurer jo på om vi er gått fra forstanden. Det har vi altså ikke gjort, og det er godt å se at det er mange som setter pris på Davy. Derfor er det fint å kunne si at det er en åpning for at han fortsetter, sier Jansen Hagen.

«Aldri» hatt en hobby

– Jeg er ikke rasende, og jeg er ikke fornærmet. Dette er ingen konflikt. TV2 har en policy om at du må slutte når du er 67 år, og det gjelder meg på samme måte som alle andre, sa Wathne om saken til VG i går.

Jansen Hagen tror ikke Wathne kommer til å endre seg nevneverdig selv om han når pensjonsalder om ikke så lenge.

– Nå har han i løpet av sin aktive arbeidskarriere fortsatt til gode å skaffe seg en hobby og er veldig engasjert i jobben. De best engasjerte medarbeiderne kan ofte være brysomme, så enkelte ganger hadde det kanske vært greit om han ble opptatt av sommerfugler og frimerker på sine eldre dager, spøker Jansen Hagen.

– For meg er jobben hobby. Jeg samler hverken på mynter eller frimerker. Jeg jobber vel et par årsverk, men det er ikke TV2s skyld. Det er bare sånn jeg er. Det er helt selvvalgt, sa Wathne til VG i går.

Davy Wathne ønsket ikke å si noe mer om saken da VG var i kontakt med ham i formiddag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder