POPULÆR DAME: Therese Johaug møtte fansen etter at hun vant 10 km klassisk under den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg. Lørdag er det verdenscupåpning i Kuusamo. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Johaugs management: Har solgt hansker for 100 millioner kroner

Johaug til VG: - Jeg føler meg ikke som en «businesswoman»

Er blitt personlig sponsor for åtte langrennskvinner

KUUSAMO (VG) Therese Johaug (26) har allerede levert til
gull. Hun er blitt forretningsdame i 100-millionersklassen, og planene er mye større.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For tre år siden lanserte 26-åringen Johaug-hansken. Nå er utvalget blitt større, og de to siste årene har hun ifølge Jon Inge Gullikstad, som jobber for selskapet Johaug, solgt hansker for nærmere 100 millioner kroner over butikkdisken i Norge.

– Jeg føler meg ikke som en «businesswoman». Dette er noe jeg gjør ved siden av. Det er langrennsløper jeg er, sier Johaug til VG.

Denne gutten kan spå når Johaug tar gull

Hun møtte pressen foran verdenscupåpningen i Kuusamo fredag. 26-åringen gikk sprinten i dag, men det er i morgen på 10 kilometer klassisk at hun har de helt store ambisjonene.

Drømte at hun kom for sent til start

– Jeg merker at det nærmer seg start nå, i natt drømte jeg at jeg kom for sent til start. Jeg sto der og hylskrek. Det er typisk, jeg kjenner at nervene kommer, sier Johaug til VG.

TESTET DEN FINSKE SNØEN: Marit Bjørgen (foran) og Therese Johaug var ute og trente i verdenscupløypene fredag formiddag. Lørdag og søndag er det verdenscup i Finland. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Johaug er ambisiøs. Hun vil være best på ski, og nå vil hun også erobre større deler av verden som forretningskvinne, selv om hun altså ikke føler seg som det. Hun har gått inn som personlig sponsor for åtte langrennsprofiler, det er utøvere fra Norge, USA, Sveits og Finland.

– Jeg håper å få opp markedet i USA. Det er livatte damer jeg har fått med meg, sier Johaug.

Det finske hjemmehåpet Krista Lähteenmäki er også i stallen til Johaug.

Kommer med innspill til farger

– Det er kjempemoro at det er blitt så stort og at jeg har fått med meg flere langrennsløpere, sier Johaug.

Hun har solgt rundt 300.000 hansker i Norge. Det er nærmere 600 butikker som selger produktene hennes. For en norsk landslagsløper har lov til å selge hansker og votter, mens andre treningsklær må hun vente med på grunn av kontrakten med Skiforbundet. Men VG vet at Johaug har større planer.

– Jeg deltar litt med innspill på farger og passform, ellers har jeg folk som jobber for meg med dette, sier Johaug.

Johaug vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Hun ble også den første norske langrennsløperen til å vinne Tour de Ski i januar i år. Martin Johnsrud Sundby fulgte opp den bragden en time senere.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder