REISTE SEG: Andy Murray fikk en tung start mot Tomas Berdych, men reiste seg og vant tre strake sett. Foto:Greg Wood,Afp

Murray finaleklar i Australia Open

Andy Murray er klar for årets Australian Open-finale i Melbourne etter å ha slått tsjekkiske Tomas Berdych.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Skotten vant semifinalen med sifrene 6-7 (6-8), 6-0, 6-3 og 7-5. Nøkkelen til seieren var ifølge Murray den rytmen og flyten han fant etter å ha tapt det første settet i tiebreak.

– Det var skuffende å tape første sett, men jeg følte at jeg spilte bare bedre og bedre. I det andre settet var jeg svært aggressiv og fikk ham til å løpe. Det var viktig, sa Murray.

Semifinalemotstander Berdych var naturlig nok svært skuffet etter kampen. Særlig over innsatsen i det andre settet, som tsjekkeren tapte hele 0-6.

– Jeg er verken fornøyd eller i særlig godt humør. Det er skuffende at jeg tapte denne kampen. Det var en storkamp, sa han.

– Jeg spilte ett dårlig sett, det andre, og det var det. Ellers prøvde jeg bare å gripe de sjansene jeg fikk og kjempe. Men det var ikke nok, og det er skuffende, tilføyde Berdych.

I finalen møter Andy Murray vinneren av fredagens semifinale mellom den toppseedede serberen Novak Djokovic og regjerende mester Stanislas Wawrinka fra Sveits.

Murray har aldri vunnet Australian Open, men nådde finalen både i 2010, 2011 og 2013. De to siste av dem tapte han for Novak Djokovic.

Finalen spilles søndag. (©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder