VANT NY KÅRING: Magnus Carlsen får mye oppmerksomhet også internasjonalt etter VM-seieren i India. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

Carlsen kåret til «årets unge person»

Britiske The Times mener at Magnus Carlsen (23) er årets unge person.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den velrennomerte avisen har til og med en lederartikkel om den norske verdensmesteren i sjakk.

- VM-matchen lærte oss at på dette nivået kan den menneskelige hjerne fortsatt slå datamaskinen, skriver The Times.
Avisen forteller om studier som viser at sjakk kan bedre skoleresultatene. Derfor mener de at sjakk i skolen er et godt tiltak.

- Vi forventer ikke å finne et geni som Carlsen i hvert klasserom, men vi tror at enkelte kvaliteter som sjakk krever, kan utfylle livene til ungdom på hans alder.

The Times viser til den store arbeidsledigheten blant unge i Europa og mener at Magnus Carlsen kan være en god rollemodell for mange unge. De peker også på at sjakkverdensmesteren har karisma.

Magnus Carlsen har vunnet en rekke priser i løpet av de siste ukene. I VG vant han både Årets navn og toppet sportens årlige 100-liste. I dag har det også blitt kjent at han har vunnet Folkets idrettspris i Dagbladet, og han har også stukket av med Aftenpostens gullmedalje etter triumfen over Viswanthan Anand i Chennai i november.

I november 2014 skal han forsvare VM-tittelen. Utfordreren blir klar under kandidatturneringen i Russland i mars. Det er ennå ikke klart hvor matchen skal gå.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder