- SKAL IKKE SKJE IGJEN: Ronda Rousey (t.h.) var misfornøyd med at hun fikk seg en smell fra Alexis Davis i åpningssekundene. Men så gjorde superstjernen kort prosess med motstanderen. Foto:,

UFC: Avgjorde tittelkampen på 16 sekunder

Ronda Rousey (27) var nådeløs mot utfordrer Alexis Davis
(29) da de møttes i MMA-buret i nattens «UFC 175» i Las Vegas.

Artikkelen er over fem år gammel

Rousey er blitt en av de aller største stjernene i UFC-sirkuset etter at hun ble den første kvinnelige mesteren i organisasjonen for halvannet år siden.

Den amerikanske fighteren, som tok OL-bronse i judo i Beijing, har gjort rent bord i MMA-karrieren, og tok i natt sin tiende seier.

De åtte første kom på armbar-grepet hun har gjort til sin spesialitet, før Sara McMann ble slått på teknisk knockout i februar. Da hadde Rousey truffet knallhardt med knær til kroppen.

Viste slagstyrke

I Mandalay Bay Events Center i Las Vegas i natt var det boksing som sto i sentrum for Rousey. Hun gikk rett på Davis og traff med et hardt høyreslag som ble fulgt opp med et kne mot hodet. Deretter kastet hun kanadiske Davis i gulvet og låste hodet hennes med venstrearmen og serverte en rekke slag med høyreneven.

Da dommer Yves Lavigne grep inn og stoppet bantamvektoppgjøret hadde det bare gått 16 sekunder som var satt opp til fem runder á fem minutter.

Skadeproblmer

FORTSATT MESTER: UFC-president Dana White fester tittelbeltet rundt livet til Ronda Rousey. Foto:John Locher,AP

Men til tross for den rekordraske avgjørelsen, for øvrig den nest raskeste i UFC-historien, kom ikke Rousey fra det uten problemer. Hun slo opp en gammel skade i høyrehånden og den ene knoken «eksploderte» slik at hun måtte sy ni sting etterpå.

- Det er et problem jeg har hatt i de to siste oppkjøringene. Jeg har flere ganger revet av huden på knoken, men bare plastret det og fortsatt. Det førte til infeksjon og jeg fikk en cyste på en av knokene. Jeg burde ha gjort noe med dette før, men har bare latt det være, forklarte Rousey på pressekonferansen i natt.

I tillegg må hun operere høyrekneet på grunn av en annen slitasjeskade hun har slitt med en stund.

- Høyre arm og høyre kne, men jeg er venstrehendt så det går fint, gliste Rousey.

Oppe i buret ble hun før øvrig utfordret av UFC-kommentator Joe Rogan til å gå kamp igjen allerede i august, men skadeproblemene kan sette en stopper for det.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder