OVERTAR FOR EKS-SJEFEN: Her er Sondre Skarli (til høyre) sammen med daværende landslagssjef Jarle Pedersen under OL i Sotsji i februar. Foto: NTB Scanpix
OVERTAR FOR EKS-SJEFEN: Her er Sondre Skarli (til høyre) sammen med daværende landslagssjef Jarle Pedersen under OL i Sotsji i februar. Foto: NTB Scanpix

Skarli blir ny landslagssjef i skøyter

Generalsekretæren: Vi har gode samtaler med ham

SPORT

Avgåtte Jarle Pedersens assistent Sondre Skarli (28) blir ny landslagssjef i skøyter.

Publisert:

Det melder TV 2 onsdag kveld. Generalsekretær Halvor Lauvstad vil ikke bekrefte at de er formelt enige, men melder følgende til VG:

- Vi har ikke signert noe ennå, men vi har en god kandidat i et trenerteam vi vil satse på. Vi har gode samtaler med ham. Det er trygt å si, sier Lauvstad.

- Hvordan blir teamet rundt?

- Det vi kommer til å satse på, er et norsk trenerteam, svarer generalsekretæren uten å utydype.

Hevder det har vært maktkamp

Ifølge TV 2 skjer det etter en maktkamp mellom Olympiatoppen og Skøyteforbundet. Olympiatoppen har vært klar på at det kun er den norske landslagsmodellen som gjelder, og aller helst ville de ha en norsk landslagssjef.

Dermed ble det heller ingenting konkret å få ut av samtalene med de meritterte nederlandske trenerne som Gerhard Kemkers og Ingrid Paul.

Skøyteprofilen Håvard Bøkko sier han er positiv til løsningen med Skarli:

- Jeg tror det bli bra. Slik som det til slutt ble med at olympiatoppen og etter hvert forbundet ønsker å bygge opp et norsk trenerteam, så var han egentlig den eneste norske kandidaten så det går det ikke an å komme utenom, sier Bøkko til TV 2.

Her kan du lese mer om