I TETEN: Sverre Lunde Pedersen avbildet etter lørdagens løp i Calgary. Foto:Mike Ridewood,Ap

VM-bronse til Lunde Pedersen: – En god følelse

Treneren: – Neste år skal han ta Juskov, og året etter Kramer

Sverre Lunde Pedersen (22) tok sin første medalje i allround-VM på skøyter og sørget for en norsk jubeldag i Calgary søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– For en dag for norsk skøytesport, sier NRK-ekspert og tidligere skøyteløper Even Wetten.

Pedersen fulgte opp Ida Njåtuns sensasjonelle bronsemedalje og endte selv på tredjeplass sammenlagt etter å blitt nummer fire på 10.000 meter med tiden 13.09,46. 22-åringen leverte en meget solid distanse selv om han stivnet noe på de to siste rundene.

– Dette er min første seniormedalje, og jeg er kjempefornøyd. Det har vært et av mine mål i karrieren, og nå har jeg klart den første medaljen. Det gir en god følelse. Jeg har tatt steg hele tiden og var nærme i EM. Endelig får jeg det til, sier Pedersen til NTB.

– Jeg har lyst til å gå helt til topps. Det er det jeg trener for. Det er det som er det store målet for hele skøytekarrieren – å vinne noe, fortsetter 22-åringen.

Kramers syvende gull

Sven Kramer, som gikk i par med nordmannen, ble klokket inn på 12.56,70, vant distansen og tok sitt syvende gull i allround-VM.

Bronsen var Pedersens første internasjonale mesterskapsmedalje. 22-åringen hadde faktisk sjansen til å ta sølv, men russiske Denis Juskov skjerpet seg og klarte å holde nordmannen bak på de siste rundene av 10.000-meteren.

– Det var blytungt hele veien. Jeg fant aldri spesiell flyt og gikk på ren vilje. Jeg skjønte det ville bli vanskelig å ta sølvet. Jeg er uansett veldig fornøyd, sier Pedersen.

– Han visste medaljen egentlig var i lommen før tier'n. Samtidig hadde han lyst til å slå Juskov. Han var sliten på slutten, men likevel sto han inn. Det var kjempebra levert hele helgen, sier landslagstrener Sondre Skarli.

Slått av Juskov

Pedersen gikk nest raskest av alle på 1500-meteren tidligere søndag. Han ble klokket inn til 1.43,99 og var et drøyt sekund bak vinneren Denis Juskov.

– Et nytt, solid løp. Jeg var over tre sekunder bak ham i VM enkeltdistanser, sa Pedersen til NTB.

I sammendraget lå Fana-gutten på tredjeplass også før den avsluttende distansen der han ble eneste nordmann som startet.

Landslagstrener Sondre Skarli har store forventninger til Pedersen. Han tror det bare er et tidsspørsmål før eleven slår Kramer og Juskov.

– Sverre har vist at han kommer nærmere og nærmere. Neste år skal han ta Juskov, og året etter Kramer. Nå tror jeg det kan være mulig, sa Skarli.

Bøkko på tiendeplass

Håvard Bøkko klarte bare 1.46,45 på 1500-meteren og ble nummer 13. Sammenlagt endte han på tiendeplass.

– Jeg hadde troen på at jeg skulle få til en god helg, men dette var litt skuffende. Jeg burde vært i bedre form. Jeg mangler et gir, sa Bøkko, som fikk sesongoppkjøringen ødelagt av en kneskade.

Simen Spieler Nilsen hadde 19. beste tid med 1.47,08. Han ble nummer 14 sammenlagt.

– Det var bra opp til 1100 meter, men veldig tungt på siste runde. Da stivnet jeg, sa Nilsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder