NY UFC-MESTER: Johny Hendricks (t.v.) vant en tett og spennende kamp mot Robbie Lawler i Dallas natt til søndag norsk tid. Foto: AP

Hendricks ny UFC-mester etter thrillerkamp

Johny Hendricks (30) var i kjempetrøbbel da han og Robbie Lawler (31) gjorde opp i MMA-buret om det ledige tittelbeltet i UFCs weltervektklasse. En dramatisk sisterunde avgjorde kampen.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Hendricks med sin solide brytebakgrunn og enorme slagkraft var forhåndsfavoritt, men Lawler har gjort seg svært populær i UFC-sirkuset etter utallige kamper der han har overrasket mot antatt sterkere motstand. I tillegg har han vunnet 18 av sine 22 seirer på knockout.

- Jeg trodde en av oss kom til å vinne på knockout i løpet av de to første rundene. Jeg trodde ikke vi kom til å gå fem runder. Han traff meg så hardt i tredje og fjerde runde at nesten hvem som helst ville ha blitt slått ut. Jeg har av en eller annen grunn en tjukk skalle, sa Hendricks etter å ha sikret seg tittelen etter et helamerikansk oppgjør mot Lawler.

Åpnet best

De to første rundene ble dominert av Henricks som fikk inn en rekke lave spark som skapte problemer for Lawler. Hendricks hadde overtaket også i andrerunden, men fikk store problemer i tredje og fjerde. Lawler traff med en rekke knallharde slag, og i tredje runde var det nesten så Hendricks ble knocket ut.

Begge fighterne visste at de måtte vinne sisterunden for å ta tittelen, og Hendricks reddet seg som så mange ganger før ved å benytte bryteferdighetene.

Da ett minutt gjensto av femte og siste runde tok han Lawler ned og kontrollerte inn til seieren i en kamp som ble kåret til kveldens beste.

Alle de tre dommerne hadde 48-47 i favør Hendricks som kastet seg ned på kne og skrek av glede - i sterk kontrast til da han kastet seg ned av fortvilelse da poengene ble lest opp etter kampen mot Georges St-Pierre.

- Jeg visste jeg måtte vinne den femte runden. Det var da jeg tapte GSP-kampen, og jeg sa til meg selv at det ikke skulle skje igjen, sa Hendricks på pressekonferansen mens han stolt poserte med tittelbeltet.

- Det ble en kamp som ble langt jevnere enn mange hadde sett for seg på forhånd. Lawler er evig «underdog» men viser gang på gang hvor god han er. Det var litt overraskende at det gikk tiden ut med to karer som har så mye krutt i hanskene, men vi fikk fem underholdende runder, sier MMA Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG.

- Det er litt etterpåklokskap, men Lawler burde nok ha gitt litt mer gass etter å ha rystet Hendricks i den tredje runden, legger Mørkve til.

GAMMEL OG NY MESTER: Georges St-Pierre og Johny Hendriks i aksjon da de møttes i buret i november i fjor. Foto: AP


Langt nede

Hendricks var langt nede etter tapet mot UFC-legenden Georges St-Pierre i november i fjor da han tapte tittelkampen etter en poengavgjørelse der én av de tre dommerne hadde ham som vinner.
Etter kampen, mens Hendricks satt fortvilet oppe i buret og mente han hadde vunnet tittelbeltet, så annonserte St-Pierre at han trengte en pause fra idretten. Dermed ble tittelbeltet han hadde hatt siden 2008 ledig, og i Dallas i helgen kunne endelig 30 år gamle Hendricks kalle seg UFCs nye weltervektmester.

HELT KNUST: Johny Hendricks (t.h.) fortviler mens Georges St-Pierre jubler etter tittelkampen i fjor. Foto: AP

På helgens stevne var det muligens to kandidater til å utfordre Hendricks som pekte seg ut. Tyron Woodley vant mot Carlos Condit på teknisk knockout i 2. runde etter at sistnevnte skadet kneet stygt, og Hector Lombard tok en solid poengseier mot sterke Jake Shields.

Hendricks håper også på at St-Pierre kommer tilbake i MMA-buret, og ønsker i så fall et møte med den gamle mesteren.

- Jeg har veldig lyst til å møte Georges igjen. Jeg tror det kunne blitt morsomt. Vi hadde en morsom kamp , og jeg mener jeg er bedre enn ham. Jeg kommer også til å bli sterkere framover, sa Hendricks som nå har 16 seirer på sine 18 MMA-kamper.

Les også

 1. Ti uker etter skrekkbruddet sparker MMA-stjernen igjen

  MMA-legenden Anderson Silva (38) mener han skal tilbake i buret, og nå har han publisert en video der han sparker en…
 2. Zlatan hyllet svensk fighterstjerne etter knockoutseier

  MMA-stjernen Alexander «The Mauler» Gustafsson (27) gjorde kort prosess med Jimi Manuva (34) i London lørdag kveld.
 3. OL-medaljørene gjorde opp i MMA-buret

  Sara McMann (33) ble kastet inn i buret til UFC-løvinna Ronda Rousey (27) i nattens tittelkamp i Las Vegas.
 4. MMA-Formo vant på «armbar» i første runde

  Thomas Rønning Formo (28) var overlegen mot Harun Kina (31) i MMA-oppgjøret i København i kveld, og avgjorde kampen da…
 5. UFC-veteranen snuser på tittelkamp etter ny seier

  Lyoto Machida (35) har for alvor meldt seg på for å få en tittelkamp i mellomvekt etter at han beseiret knalltøffe…
 6. UFC-legenden etter leggbruddet: - Jeg kommer tilbake

  Da Anderson Silva (38) brakk venstreleggen tvers av i UFC-tittelkampen mot Chris Weidman (29) trodde de fleste at…
 7. UFC-stjerne sier fra seg tittelbeltet

  Den kanadiske MMA-superstjernen Georges «GSP» St-Pierre (32) bekrefter at han tar seg en pause og sier ifra seg…
 8. UFC: Fullførte toppkampen med ødelagt tommel

  Josh Thomson (35) var så desperat etter å vinne mot tidligere UFC-mester Benson Henderson (30) at han kjempet fire…

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Storkampen alle har oversett

 2. Norsk MMA-kvartett entrer buret i København i kveld

 3. Formo med ekstremt vektkutt før MMA-kamp

 4. MMA-Formo vant på «armbar» i første runde

 5. Stoppet UFC-kampen etter vanvittig slagserie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder