Treneren: – Sverre var jo vårt store håp

UTSLÅTT: Medaljehåpet Sverre Lunde Pedersen må stå over EM. Her fra Herenveen for et snaut år siden. Foto: Leo Vogelzang , VOF

Pedersen må stå over EM: – Svært tungt

Det norske medaljehåpet Sverre Lunde Pedersen (23) er blitt syk og går ikke helgens EM i Minsk.

  • Stine Løvmo Lie
  • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

Det opplyser Norges skøyteforbund i en pressemelding.

– Svært tungt å trekke seg fra EM på grunn av sykdom. Skal bli fort frisk og slå tilbake i VM allroud og enkeltdistanser, lover hovedpersonen selv på Twitter.

Den ferske norgesmesteren er i god form og var Norges største medaljehåp i forkant av EM.

– Det var kjedelig nyheter. Sverre våknet opp og var ikke i slaget. Han var slimete og helt tom for energi. Han har hatt samtaler med det medisinske støtteapparat, og de mener det ikke er forsvarlig at han går nå. Han har blitt satt på en kur og får legge fokus på å bli frisk igjen, men det var ikke sjanse for at han kunne gå skøyteløp, forklarer landslagstrener Sondre Skarli til VG.

LES OGSÅ: NRK-profil nektet visum for å dekke EM på skøyter

– Vårt store håp

De norske EM-utøverne har vært i Hviterussland siden tirsdag. Allround-EM begynner i dag med 500-meter for kvinner og menn, samt 3000-meter for kvinner og 5000-meter for menn.

Håvard Bøkko, Sindre Henriksen, Ida Njåtun og Sofie Haugen skal forsvare Norges ære, men trener Skarli innrømmer at resultamålene må justeres.

– Sverre var jo vårt store håp. Det er det ingen tvil om. Vi får gjøre det beste ut av situasjonen og håpe de andre gjør det bra. Nå er det nok Ida (Njåtun) som er nærmest. Så har vi Håvard (Bøkko) som er en liten outsider, men har manglet det siste for å komme på pallen. Håvard er en mesterskapsløper, så skal noen snu det, så er det ham, sier Skarli.

LES OGSÅ: Pedersen kjempet om superbonus på 240.000 kroner

Skuffet Lunde Pedersen

23-åringen er nå satt på en antibiotikakur og synes hele situasjonen er «veldig kjip». Fra før har Lunde Pedersen en bronse fra allround-VM i Calgary sist sesong.

– Han er skuffet og har lyst til å gå. Han gledet seg til EM og var i bra slag. Han har hatt bra stigning og så frem til å ta sin første EM-medalje. Det er tungt for ham ikke å stille til start der, men noen ganger må man sette helsen først, sier Skarli.

– Når man mener det ikke er forsvarlig at han går, må man ta den tunge og tøffe avgjørelse. Det er selvfølgelig kjipt for Sverre og alle andre.

Les også

Mer om

  1. Skøyter

Flere artikler

  1. To dager til skøyte-EM: Bøkko sliter med ny kneskade

  2. Skøyte-nedturen: – Burde tatt det mer med ro

  3. VM-sølv til Sverre Lunde Pedersen: - Ekstremt glad og lettet

  4. Lunde Pedersen: Kroppen ble kjørt litt hardt

  5. Kramer: Alle blir glad når jeg slutter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder