VENNER - TROSS ALT: Martin Fourcade ga Emil Hegle Svendsen en god klem etter målgang på jaktstarten i Holmenkollen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Dette sa Fourcade til Svendsen

...og her er svaret fra trønderen: – Jeg skal være best igjen

Her får Emil Hegle Svendsen en god klem og en oppmuntring fra Martin Fourcade etter VM-bronsen. Men hva var det egentlig franskmannen sa?

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Svaret fikk vi etter medaljeseremonien i Oslo sentrum i kveld hvor Fourcade ble hyllet og mottok sitt tredje gull etter søndagens jaktstart.

– Jeg sa at jeg var oppriktig glad på hans vegne fordi jeg vet hvor mye Emil har investert i skiskyting, hvor mye arbeid han legger ned og hvor god han kan være. Jeg vet hvor hardt det kan være å ha en sesong som han har hatt uten seirer og med få besøk på podiet. Det var en gratulasjon, sier VM-kongen til VG.

VG Sportens podcast: «Han er verdens største egoist»

Svendsen, som gikk seg opp fra en 17. til bronseplass etter å ha slått Johannes Thingnes Bø i spurten, sier dette om gesten.

– Husker ikke

– Det er hyggelig å høre. Jeg husker faktisk ikke hva han sa. Han er ikke så god i engelsk, kanskje jeg ikke skjønte det, sier Svendsen og ler.

Etter å ha mottatt bronsemedaljen nå i kveld kom Emil Hegle Svendsen med denne beskjeden til Martin Fourcade:

– Han har tre gull og det er bare å ta av seg hatten. Men det er nok nå. Jeg har sagt det før - og kanskje ikke folk tror det nå - men jeg gir meg ikke før jeg har slått han. Jeg vet ikke når det skjer, men jeg skal være best igjen, sier trønderen.

– Av og til kan en få inntrykk av at dere er alt annet enn gode venner?

– Det skal være litt munnhuggeri mellom oss. Det er bare positivt, men bare jeg og han vet at vi kan være kompiser - av og til, sier Svendsen.

Rivaler og venner

Martin Fourcade sier det slik.

– Vi er konkurrenter og vi er rivaler. Han vil ikke at jeg skal vinne og han vet at jeg ikke vil at han skal vinne. Men på tross av det har vi stor respekt for hverandre og han er en jeg liker og jeg er sikker på at jeg kommer til å besøke han i Oslo når skiskytterkarrieren er over.

Akkurat det ser ikke Emil Hegle Svendsen bort i fra.

– Vi var på middag med ham i Oslo i fjor. Han er velkommen til å bo hjemme hos meg - i kjelleren vel å merke, fleiper Emil Hegle Svendsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder