STRÅLTE: Stian Skjerahaug smilte og vinket mye til publikum i løpet av mangekampen.
STRÅLTE: Stian Skjerahaug smilte og vinket mye til publikum i løpet av mangekampen. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Fornøyd Skjerahaug røk ut av OL med stil

OL-debutanten: – Helt nydelig!

SPORT

Turner Stian Skjerahaug (24) er ute av OL, men var godt fornøyd med sine første olympiske leker.

  • Jørund Wessel Carlsen
Publisert: Oppdatert: 07.08.16 08:28

Skjerahaug avsluttet OL-kvalifiseringen i mangekamp med et flott hopp som ga 14,7 poeng - dagens høyeste poengscore. Han fikk totalt 84,331 poeng, og var langt bak de beste i sin pulje. Etter at alle turnerne hadde vært i aksjon ble det klart at Skjerahaug endte på 32. plass, et stykke unna de 24 finaleplassene.

– Dette var bare helt nydelig! Å komme til OL er jo det alle idrettsutøvere vil, og for meg var det en drøm bare å klare det, men dette var minst like fantastisk, strålte han til NTB i pressesonen.

Få alle OL-nyheter i VG Direkte!

Best i nordmannens kvalifiseringspulje var japanske Kohei Uchimura, som fikk 90,498 poeng totalt. Skjerahaug var nummer 21 etter to puljer.

Ekspert: – Veldig bra

Til tross for at Skjerahaug er ute, var TV2s ekspert Flemming Solberg godt fornøyd, noe 24-åringen selv også åpenbart var. Han jublet og smilte etter hver øvelse, og vinket stadig opp på tribunen til de norske flaggene.

Sett denne? OL-nedtur for Christiansen: – Vet ikke hva som skjedde

– Andre turnere på hans nivå svikter, men det gjør ikke han. Dette var veldig bra, sa Solberg på direkten.

Måtte vente etter beinbrudd

Ekstra imponerende var det han gjorde i frittstående. Like før Skjerahaug skulle i ilden brakk franske Samir Ait Said beinet og trengte medisinsk hjelp. Da ble han stoppet like før han startet, og 24-åringen måtte vente et par minutter før han fikk gjennomføre.

Les også: Skrekkskade for fransk turner - knakk beinet tvers av

Han avsluttet med 14,7 poeng i hopp - den høyeste poengsummen han fikk i løpet av OL-debuten. Vanskelighetsgraden var kun 5,2, men han fikk hele 9,5 poeng for utførelsen.

– Det som er helt sykt, er at i prøve-OL gjorde jeg nøyaktig det samme hoppet og landet helt likt. Da jeg landet denne gangen, fikk jeg nesten litt sjokk. Det må være noe med hallen her, sier Skjerahaug til NTB.

– Han velger sikkerhet og stil, og det er flott. Han overbeviser, sa TV 2s ekspert Flemming Solberg.

Her kan du lese mer om