Roger Federer om Casper Ruud: – Kommer til å bli god

PARIS/OSLO (VG) (Casper Ruud – Roger Federer, 3-6, 1-6, 6-7) Tidenes mestvinnende herrespiller var full av lovord om Casper Ruud (20) etter å ha slått ham i et dramatisk tiebreak.

– Jeg kan se at han kommer til å bli god i fremtiden. Han har en strålende holdning, han er veldig rolig, fokusert, stille og rolig. Kanskje litt typisk norsk, sier Federer til VG, til spredt latter fra pressesalen.

Han blir spurt om hva han synes om sin norske motstander, og var full av lovord om hvordan han holdt ut. I tredje og siste sett hadde nordmannen atpåtil en settball, før sveitseren slo tilbake og viste sin klasse. Men han erkjent at han ble presset.

– Jeg likte måten han hevet seg på etter en dårlig rekke på ni games, det første settet kunne gått begge veier, og han hadde sjanser både tidlig og sent, sier Federer på spørsmål fra VG.

Den sveitsiske legenden, som med sine tjue «Grand Slam»-titler er mestvinnende på herresiden, spøkte og lo seg gjennom pressekonferansen, og viet sin fulle oppmerksomhet til journalistene her i Paris. Og det var ikke måte på hvor mange lovord han skulle øse over sin norske motstander.

– Han har en god energi og spiller veldig «fair», uten noe syting. Det er fint å spille mot en spiller som det, skal jeg være ærlig. Jeg nøt kampen, selv om den var tøff, sier Federer, stadig på VGs spørsmål.

Også pappa Christian, som han onsdag erkjente at han visste mer om enn sønnen Casper, fikk sin del av æren for 20-åringens fremskritt.

– Han kommer til å gjøre alle de rette tingene i fremtiden på grunn av faren hans, og på grunn av det gode apparatet rundt ham. Arbeidsmoralen er der allerede, det kan du se lett, sier tidenes mestvinnende tennisspiller på herresiden.

Han var også fornøyd med sin egen kamp, og sa at den ga selvtillit inn mot resten av sluttspillet. Dagbladet spør om ikke den rutinerte 37-åringen har noen råd til 20-åringen, og sveitseren kommer med mer tekniske svar, om hvordan han skal bruke top-spin og grusunderlaget til sin fordel.

– Når Casper blir sterkere, kommer forsvaret til å bli bedre, og han kommer til å få mye erfaring i disse kampene. Jeg liker mye i spillet hans, sier Federer.

Han tror at nordmannen kan bli rangert i både topp 50 og så topp 20 om ikke lenge, og at derfra «er alt mulig».

PS! Casper Ruud spiller double og har foreløpig ikke uttalt seg til pressen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder