PENCE-KRITISK: Gus Kenworthy. Foto: Rick Bowmer / TT / NTB scanpix

OL-utøver brakk tommelen: – Hell i uhell, forhindrer meg fra å hilse på Mike Pence

Den amerikanske freeski-utøveren Gus Kenworthy må konkurrere med brukket tommel, men det er ikke bare negativt ifølge ham selv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Brakk tommelen på trening i går. Det kommer ikke til å stoppe meg fra å konkurrere (åpenbart), men det kommer til å forhindre meg fra å ta Pence i hånden, så ... hell i uhell!»

Det skriver Kenworthy på Twitter sammen med et røntgenbilde av sin høyre hånd og et bilde av at han holder en gipset tommel opp.

Freeskikjøreren er en av to åpent homofile utøvere i den amerikanske troppen, og Kenworthy har tidligere uttalt seg kritisk om at visepresidenten er leder for USAs delegasjon.

– Å ha en leder for delegasjon som direkte har angrepet det lesbiske, homofile, bifile og transperson-samfunnet, virker å være en dårlig løsning. Jeg mener OL handler om inkludering og å få folk sammen, og det virker som dette ikke bidrar til det, uttalte han da han var gjest på The Ellen DeGeneres Show tidligere denne måneden, ifølge Huffington Post.

I AKSJON: Gus Kenworthy i OL-løypene. Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den andre åpent homofile i den amerikanske troppen, kunstløper Adam Rippon, har også uttalt seg kritisk til at Pence er leder for delegasjonen.

– Du mener Mike Pence, den samme Mike Pence som har bidratt med penger til omvendelsesbehandling av homofile? uttalte Rippon til USA Today i januar.

TOPPMØTE: USAs visepresident Mike Pence og Sør-Koreas president Moon Jae-in under herrenes 1500-meter på skøyter. Foto: DAMIR SAGOLJ / X90027

I forbindelse med valgkampen i 2016 avviste talsmann Marc Lotter at Pence har støttet den kontroversielle behandlingsformen.

Ifølge New York Times hevder Rippons agent at hans klient takket nei til å møte visepresidenten i forkant av lekene. Ifølge Pence-leieren skal dette ikke ha vært tilfelle og at det heller ikke ble gitt noen invitasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder