FÅR STØTTE: Hundrevis av Northug-fans har tatt til tastaturet for å vise misnøye med det de mener er uholdbar behandling av Petter Northug fra skiforbundets side. Foto: Frode Hansen VG

Skifansen med massiv slakt av Skiforbundet på Facebook

Hundrevis av sinte ski-tilhengere har strømmet til Skiforbundets Facebook-side etter at Northug ble vraket fra verdenscupåpningen.

Artikkelen er over to år gammel

Før mandag hadde Skiforbundet syv vurderinger på Facebook, der man kan vurdere en side til mellom én og fem stjerner, og komme med en anmeldelse.

Klokken 19:20 tirsdag hadde siden 474 vurderinger. 455 av de som hadde vurdert siden, ga én stjerne. Innen klokken 20:50 har antall mennesker som har gitt forbundet én stjerne steget til over tusen. Det fortsetter å tikke inn med tilbakemeldinger.

«Terningkast 1 uten tvil #Heianorthug», skriver en bruker.

Les VG-kommentator Leif Welhavens mening om saken

Strømmer til for å støtte Northug

I løpet av mandag og tirsdag, etter at det ble kjent at Petter Northug vrakes fra verdenscupåpningen i Finland, har Norges Skiforbunds vurdering på Facebook rast ned til 1 stjerne.

Sundby om Northug: – OL-laget krever at han får muligheten

Fansen uttrykker sinne over beslutningen, og hvordan de mener forbundet har behandlet Northug, i tilbakemeldingene sine.

Dette er noen av kommentarene skiforbundet har fått:

«Jeg synes Norges Skiforbund bør være nettopp det, NORGES Skiforbund. Og Norge vil at Petter Northug skal gå skirenn!», skriver en bruker.

«Skiforbundet sin jobb skal vel være å hjelpe utøverne med å bli gode; oppmuntre de, legge trening til rette for utøverne slik at de kan ta medaljer for Norge. I stedet motarbeider dere så godt dere bare klarer», skriver en annen.

Så du? Northug-konflikten: – Det er en helt uholdbar situasjon

Kritiserer ledelsen

I flere av kommentarene kommer fansen med stikk til ledelsen, og skriver at det må ryddes i rekkene.

«På tide å rydde opp i ledelsen hvis de får fortsette som de holder på nå med Petter kommer ski interessen til å dale kraftig», skriver en person.

NORTHUG PÅ INSTAGRAM: Her er Northugs svar på vrakingen. Foto:

En annen Facebook-bruker går enda hardere ut:

«Norges skiforbunds ledelse holder på slik at skisporten er ødelagt!!Gidder ikke å se på, får inntrykk av at de som blir tatt ut er de som sleiker ledelsen oppover ryggen!! Utrolig dårlig ledelse!!».

Facebook-brukerne reagerer både på at Northug ikke får gå i Finland, og på at Northug har fått kritikk for instagram-bildet Northug selv publiserte, der han uttrykte sin misnøye med landslagssjef Vidar Løfshus og trener Tor-Arne Hetland. Bildet er laget av NHH-studenter.

Les også: Northug er frustrert, irritert og sur

Bakgrunnen for det hele, er at Petter Northug ikke får være med på verdenscupåpningen i Finland, noe som ble kjent etter at han ble syk og måtte stå over Beitostølen forrige helg. Søndag friskmeldte han seg selv og ga landslagsledelsen beskjed om at han ville gå i Finland.

Sportssjef Vidar Løfshus i skiforbundet, har tidligere fortalt at de inngikk en avtale med Northug i Val Senales i september, om at han måtte vise form i Bruksvallarna og på Beitostølen, for å få gå i Kuusamo.

Norges Skiforbund har ikke svart på VGs henvendelser om denne saken.

Aukland om Northug-vrakingen: – Helt håpløst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder