Ingebrigtsen reagerer på Kanari-Fansens oppførsel: – Ikke alle går hjem med stolthet

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Rosenborg 0–1) Rafik Zekhnini ble pepet på hver gang han hadde ballen og blant annet kalt «et jævla rasshøl» av Kanari-Fansen. Det fikk Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til å reagere.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er vel ikke alle i Kanari-Fansen som går hjem med noen voldsom stolthet i dag. Oppførsel til en del av dem var, ja... Jeg håper fotballen kan bli en familiearena hvor du kan ta med ungene dine. Det er en familiefest, og da kan man ikke holde på på den måten der, sier Kåre Ingebrigtsen til VG like etter at Rosenborg har slått Lillestrøm 1–0 i Mesterfinalen.

Det han sikter til er måten Kanari-Fansen behandlet 20 år gamle Rafik Zekhnini på. Den tidligere Odd-spilleren ble pepet på gjennom hele kampen, og blant annet ropt «jævla rasshøl» etter da han slo corner i første omgang.

– Det har vært en greie siden jeg spilte her med Odd, jeg ble pepet på da også hver gang jeg hadde ballen. Men det trigger meg egentlig bare, og det fyrer meg opp som person og fotballspiller. Da vil jeg bare vise med enda mer frem, sier Zekhnini til VG.

– Vet du hvorfor de pep på deg?

– Jeg har ingen anelse. Jeg tror det er fra en kamp med Odd hvor jeg spilte en god kamp, også ble det litt finter og sånt i sluttminuttene. Etter det har jeg blitt pepet på, svarer Zekhnini, som er lånt ut til Rosenborg fra italienske Fiorentina.

les også

Bendtner avgjorde Mesterfinalen for Rosenborg: - En ære

– Hva synes du om å bli kalt et «jævla rasshøl»?

– Det går helt fint. Det fyrer meg bare opp.

– Jeg synes han taklet det greit, sier Ingebrigtsen om Zekhnini.

Kok etter kampen

Rosenborg-treneren reagerte også på fansens oppførsel da dommeren blåste av kampen. Enkelte av Rosenborg-spillerne, blant annet Zekhnini, valgte å juble mot Kanari-Fansen - det satte sinnet i kok både hos Lillestrøm-spillerne og de på tribunen.

– De kan ikke bare gi kjeft og så ikke tåle at noen flirer litt til dem. Det må de jaggu tåle. De står i 95 minutter og slenger ukvemsord, sier Ingebrigtsen.

– Jeg fikk meg ikke med meg noe av det som skjedde, sier LSK-trener Arne Erlandsen om saken.

Lillestrøm-spiller Mats Haakenstad sier dette om situasjonen etter kampslutt:

– Jeg fikk ikke med meg alt som skjedde, men det var noen spillere som jublet hemningsløst foran fansen vår. Det er litt klysete gjort, men det er en del av gamet. Fotballspillere er kjent for å være litt klysete, og det er fort gjort å fyre seg opp. Men det må vi takle selv om det ikke er spesielt pent gjort, sier han.

– Det er ikke noe jeg ville gjort selv, men det er en del av gamet så jeg lar meg ikke pirke på nesa av det, legger han til.

Talsmann i Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, skriver dette i en SMS til VG om pipingen og ropene mot Zekhnini: «Det må han tåle».

Bendtner avgjorde

Mesterfinalen mellom Rosenborg og Lillestrøm skulle egentlig blitt spilt 5. mars, men ble utsatt på grunn av snøvær.

les også

Rosenborg nedprioriterer Mesterfinalen: – Ubeleilig

De regjerende seriemesterne stilte med et B-preget mannskap - bare Nicklas Bendtner og Even Hovland var igjen fra startelleveren mot Start søndag.

Likevel var det trøndere som trakk det lengste strået. Nicklas Bendtner ble matchvinner etter scoring i andre omgang, og Rosenborg vant 1–0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder