Sønderknust tabbe-Karius fikk applaus av Liverpool-supporterne

(Real Madrid - Liverpool 3–1) Med to tabber ble keeper Loris Karius (24) den store synderen da Liverpools Champions League-drøm brast i Kiev.

Artikkelen er over ett år gammel

Først hev han ballen rett i benet til Karim Benzema som satte inn 1–0, deretter fomlet han ballen i mål på et langskudd fra Gareth Bale. Det ga Real Madrid 3–1, og kampen var avgjort, kritikken har heller ikke latt vente på seg.

- Rent menneskelig kan du synes synd på Karius, men slike feil hører ikke hjemme på dette nivået, sa Frank Lampard som ekspert på BT Sport.

les også

Gråtende Salah ut med skade: – Skulderen ut av ledd

Fikk trøst av Real Madrid-spillerne

Etter kampslutt gikk den tyske burvokteren gråtende rundt på Olympiastadion i Kiev.

- Ingen av Liverpool-spillerne har gått til Karius. Det er det Real-spillerne som har gjort, sier tidligere Liverpool-stjerne Mark Lawrenson på BBC Radio.

– Det handler om oss som et lag, og ikke bare han(Karius), det er ikke bare hans feil at vi ikke vinner, sa Liverpool-kaptein Jordan Henderson i et intervju vist på Viasat 4.

Bale comforts Karius after the full-time whistle 👏 https://t.co/Elwf29uR7J

– Blir vanskelig å komme tilbake

Støtte fikk han derimot fra egne supportere. Da Karius var borte og unnskyldte seg hos Liverpool-supporterne, fikk han applaus. Likevel spekuleres det allerede nå at det kan være vanskelig for ham å komme tilbake etter tabbene, som ga børskarakteren 2 i lokalavisen Liverpool Echo.

– Jeg har ment Liverpool trenger en ny keeper. I kveld endrer ikke meningen min. Nå synes jeg først og fremst synd på ham, det blir vanskelig å komme tilbake etter dette, sier fotballekspert og Liverpool-legende, Jamie Carragher, i Viasats sending.

les også

Målløs Ronaldo ble historisk - nå er han kongen av Champions League

- Det er to scoringer som de gir bort. Det kan bli karriereavgjørende. Kanskje Liverpool må skaffe seg noe nytt, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet.

- Det var et fryktelig øyeblikk for ham. Han trenger masse støtte fra lagkameratene nå. Det kostet dem kampen, sier Lampard som ekspert på BT Sport.

På Twitter får derimot Liverpool-keeperen støtte fra både Evertons keeperlegende Neville Southall og Serie A-toer Napoli.

– Ikke gråt, Loris Karius. En dårlig kveld kan skje selv den beste. Klem fra Napoli, skriver klubben på Twitter.

På samme måte som manager Jürgen Klopp, bygde Karius seg opp i Mainz.

I løpet av to sesonger fra 2014 til 2016 spilte han alle Mainz’ bundesligakamper, med unntak av én, og i 2015/16 holdt han nullen i ni ligamatcher. I fotballbibelen Kicker ble han kåret til Bundesligas nest beste keeper av spillerne selv, bare slått av Manuel Neuer. Derfor valgte Jürgen Klopp å hente Karius til Liverpool.

Etter å ha blitt satt ut av laget forrige sesong til fordel for belgiske Simon Mignolet har han spilt seg inn igjen denne sesongen, og tidvis imponert stort.

– Hva kan jeg si om målene? Vi scoret ett, de tre. Loris vet det, alle vet det, sa Klopp i et intervju vist på Viasat etterpå.

TABBE: Gareth Bale jublet, mens Loris Karius fortvilet etter å ha fomlet ballen i mål. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder