VENTER MED LÅN: NIF-generalsekretæt Karen Kvalevåg vil ikke låne ut penger før sykkelmedlemmene har sagt sitt. I bakgrunnen NIF-president Tom Tvedt.

VENTER MED LÅN: NIF-generalsekretæt Karen Kvalevåg vil ikke låne ut penger før sykkelmedlemmene har sagt sitt. I bakgrunnen NIF-president Tom Tvedt. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

NIF dropper julehjelp til sykkelforbundet

Norges cykleforbund ville låne nesten tre millioner kroner av Norges idrettsforbund for å få hjulene til å gå rundt på slutten av året. NIF har sagt foreløpig nei.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Idrettsforbundet krever nemlig at sykkelforbundet avholder et ekstraordinært forbundsting før de vil ta stilling til et slikt lån. Dette tinget avholdes først 20. januar, etter at en av landets største sykkelklubber har tatt til orde for å kaste dagens ledelse i sykkel-Norge.

Bakgrunn: Sykkel-VM går mot 60 millioner i minus

Dermed må sykkelforbundet klare seg uten lånte penger før jul.

– Vi stiller et krav om ekstraordinært forbundsting slik at det er medlemmene som tar valget. Det er viktig at de er klar over den økonomiske situasjonen i sitt eget forbund, og hva slags konsekvenser et lån får for dem. De må være enige om en handlingsplan, for det må jo gjøres noe slik at forbundet kommer a jour igjen, sier generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg, til VG.

Kaggestad: – NIF burde kvalitetssjekket VM-tallene

4,5 millioner på UCI-konto

Norges cykleforbund står i fare for å tape mange millioner kroner i etterkant av Bergen-VM i høst. Forbundet har også 4,5 millioner kroner stående på en depositumkonto i Sveits.

De pengene skal ifølge sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen overføres fra UCI tilbake til Norge på juleaften.

Så du? Kulturministeren reagerer på pengesprekken

Det er foranledningen til ønsket om et millionlån fra sine egne i Idrettens hus på Ullevål.

«Vi holder nå på med en oppdatert likviditetsprognose. Det er fortsatt usikkert om vi vil ha behov for disse 2,9 millionene, og eventuell andel av dette. Alle ansatte får full lønn» skriver generalsekretær i sykkelforbundet, Rune Midthaug, i en epost til VG.

Han avviser at forbundet har måttet bruke av summen på 4,5 millioner kroner, som ble avsatt til prosjektering av en ny velodrom i Asker, til drift på tampen av 2017.

Kan tape 20 millioner

Sykkelforbundet skylder UCI rundt 14 millioner kroner (1,46 mill. euro) etter VM i høst. I tillegg vil de miste egenkapitalen på 3,7 millioner kroner i arrangørselskapet Bergen 2017 AS. På toppen av dette har sykkelforbundet inne et krav mot Bergen 2017 på 3,7 millioner kroner (4,9 mill. med moms).

VG-sportens kommentator: Ta hattene og gå, sykkelpresident

Dermed kan tapet komme til å krype opp mot 20 millioner kroner, dersom ikke UCI går med på å slette hele eller deler av gjelden.

Harald Tiedemann Hansen, som også er styremedlem i UCI, forhandler med UCI om dette.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder