I TET: Ingvild Flugstad Østberg leder Tour de Si foran Heidi Weng (til venstre). Til høyre er Sadie Bjornsen. De kan vente seg en våt avslutning på touren.
I TET: Ingvild Flugstad Østberg leder Tour de Si foran Heidi Weng (til venstre). Til høyre er Sadie Bjornsen. De kan vente seg en våt avslutning på touren. Foto: Goran Bohlin VG

Varsler regnkaos under Tour de Ski-avslutningen

SPORT

Det er meldt masse nedbør til de fire siste rennene i Tour de Ski både i Oberstdorf og Val di Fiemme.

Publisert:

– Det er likt for alle. Det er mye erfaring i smøreteamet og er nok trygt for Norge. Ofte har vi bedre ski enn konkurrentene i slikt vær. Det kan være en fordel i forhold til konkurrentene, sier Lars Høgnes, som ga seg i smøreteamet til landslaget sist sesong.

Svensk kommentator: Legg ned Tour de Ski

I tyske Oberstdorf varsles det fem-seks varmegrader og masse regn før den klassiske sprinten onsdag morgen. Regnværet varer også til torsdag når det skal gås 10 og 15 kilometer fristil.

– Vi møter en tøff klassiskløype. Det er nok den tøffeste klassiskløypa vi er blitt presentert for i verdenscupen på lang, lang tid. I tillegg er det meldt 50 millimeter med regn, og da blir skiene viktige, sier Martin Johnsrud Sundby til NTB.

Strippedans skaper spekulasjoner:

Også i Val di Fiemme er det meldt mye nedbør. Spesielt under finaledagen søndag hvor utøverne skal opp monsterbakken. Da kan nedbøren komme som sludd også, ifølge Yr.

Les også: Northugs OL-plan spikret etter langt møte med skiforbundet

Svenske Expressen skriver at det kan komme 165 millimeter nedbør på disse fire dagene. En drøy femtedel av det som kommer i Oslo gjennomsnittlig i løpet av et år isåfall.

– Det er slik det er i dette gamet. Det er bare å gjøre det best ut av det. Vi har vært borti mange forhold som er våte, sier Høgnes, som selv kan vente seg mye snø hjemme på Østlandet.

Sprinttrenerens dom etter Northugs comeback: – Klar forbedring

På kvinnesiden ligger Ingvild Flugstad Østberg bra an. Hun leder touren 32 sekunder foran Heidi Weng og halvannet minutt foran Jessica Diggins. For herrene leder Dario Cologna 22 sekunder foran Sergej Ustjugov. Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund er nummer seks og syv omtrent minuttet bak.

– Det er litt synd når det har vært så fine forhold til nå. Det blir sug i snøen og det koster mye krefter, men det er likt for alle. Det er ikke så behagelig å gå i 15 minus heller, mener Høgnes.

Her bryter Emil Iversen nyttårsforsettet på første dag:

Han får støtte av svenske Daniel Rickardsson.

– Det er jo bare å gå på. Det er likt for alle, sier Rickardsson til Expressen.

Her kan du lese mer om