Sølv godt som gull

SYDNEY (VG NETT) Trude Gundersen (23) tapte taekwondofinalen mot sør-koreanske Sun-Hee Lee 3-6, men jenta fra Bergen følte det som seier likevel.

Publisert:

Lee vant ganske klart på poeng, og allerede etter den første av tre runder ledet koreaneren 2-0.

- Men jeg ga aldri opp. Følte at jeg kunne ta henne igjen, sier Gundersen.

- Var du litt defensiv?

- Følte at hun møtte veldig mye, og at mine angrep ikke førte frem. Det er farlig å blottlegge seg helt også, da får du deg raskt en på haka, sier hun til VG Nett.

- Men jeg kunne kanskje gjort flere forsøk, undrer hun.

Gundersens sølv er svært overraskende for "alle", men ikke for henne selv.

- Jeg hadde hele veien trodd på medalje, og jeg er veldig fornøyd med sølv.

Best i to runder

Gundersen tok seg til finale etter seier over Yorko Okamoto fra Japan i kvartfinalen, og etter en marginal seier over britiske Sarah Stevenson i semifinalen. Etter full tid (tre runder) sto det 2-2, men Gundersen gikk til videre etter at hun ble vurdert bedre i to av tre runder.

- Jeg gjorde ingen maksimal kamp mot Stevenson, men jeg visste at jeg hadde vunnet, sa hun etter kampen.

I den første kampen fredag fikk Gundersen en smell i låret. Den japanske jenta regelrett løp inn i henne. Gundersen sto sidevendt da japaneren støtte mot henne, og den norske taekwondo-utøveren måtte ha behandling på matta. Etter litt nedising av låret kom hun seg på beina igjen, og fortsatte som før.

- Kjente ingenting til skaden i finalen, sier hun til VG Nett.

Mental trening

Gundersen drev i tiden før OL mye mental trening. Hun skulle bli forberedt på alle situasjoner som kunne oppstå under kampene i mesterskapet. For eksempel hva hun skulle gjøre dersom det var 20 sekunder igjen av en kamp og hun lå under.

For norsk taekwondo er Gundersens OL-innsats en gedigen opptur. Fra før er to sølvmedaljer i EM det beste som våre utøvere kan se tilbake på.

- Målet er å prestere det beste jeg noen gang har gjort. Klarer jeg det, tror jeg også det holder til medalje, sa Gundersen før hun reiste til Sydney.

PS: I bronsefinalen møttes Okamoto og Stevenson, begge de to jentene Gundersen slo ut på veien til finalen. Okamoto vant 6-5.

TRUDE GUNDERSEN 23 år

Klubb: Bergen Nord.
Bor: Åsane.
Kjæreste med Miguel Lehman.
Medisin-student.
Høyde: 170 cm.
Vekt: 63 kg.
Hobbyer: Båtliv og ski.
Beste resultater: 5. og 9.plass i EM, seier i British Open.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder