TIDLIGERE ROSENBORG-SPILLER: Danske Nicki Bille Nielsen spilte for RBK i 2013 og 2014, her fra en kamp i 2013. FOTO: Bjørn S. Delebekk/VG

Tre personer er siktet for drapsforsøk på tidligere RBK-spiller Bille Nielsen

Tre personer er siktet for drapsforsøk på den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen (30) i København. 30-åringen skal ha blitt skutt med hagle.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver Ekstra Bladet. Dansk TV 2 melder at Niciki Bille Nilsen skal ha blitt truffet med et skudd fra et haglgevær. Skuddet skal ha truffet fotballprofilen i underarmen.

Politiet har gjennomført undersøkelser av gjerningsstedet.

At det var bråk i en leilighet i København ble bekreftet av etterforskningsleder Aaron Newman ved politiet i København, skriver Berlingske Tidende. Først var to personer fremstilt for avhør, en 23 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann. Begge nekter skyld.

De to skal ha blitt ført ut av leiligheten til Nielsen i hvite heldrakter, forklarer øyenvitner.

En tredje person er fortsatt på frifot, ifølge NTB.

Nicki Bille sparket i Lyngby

UNDERSØKELSER: Politiet gjorde undersøkelser i leiligheten onsdag formiddag. Foto: Kenneth Meyer

Dansk politi opplyste tidligere at de etterforsker en episode i en leilighet i den danske hovedstaden, som ifølge danske medier tilhører Nicki Bille Nielsen.

– Det er hentet en person i ambulanse, og politiet arbeider på stedet med teknisk utstyr. Det er alt jeg kan si på det nåværende tidspunkt, sier etterforskningsleder Bjarke Madsen.

Vedkommende som ble kjørt bort i ambulanse er ikke livstruende skadet, sier han.

Personen som ble hentet i ambulanse er i så god bedring at politiet forventer å kunne avhøre personen i dag. Det opplyser Newman til Ekstra Bladet onsdag formiddag.

Spetakkel

Vaktsjef Henrik Stormer ved Københavns Politi opplyser til dansk TV2 at to personer er anholdt i forbindelse med et «voldsomt spetakkel» i leiligheten.

Øyenvitner på stedet forteller at kriminalteknikere fra politiet, iført hvite drakter, arbeider på stedet.

Og her litt lite flyt på fotballbanen mot Molde i 2014:

30-åringen Nicki Bille Nielsen sonet tidligere i år en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco. Han vendte så tilbake til dansk fotball og Lyngby etter å ha spilt for greske Panionios.

I oktober ble han pågrepet på Strøget i København etter å ha opptrådt truende og vært i besittelse av en luftpistol, noe som resulterte i at han fikk sparken i Lyngby.

GATEN: Det er i denne gaten drapsforsøket på Nicki Bille Nielsen skal ha funnet sted. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

Rosenborg-spiss

Bille spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Også da kom han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en bytur i København.

For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Nicki Bille etter RBK-exiten: Orket ikke mer utenomsportslig støy

Bille ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder