Eiriks tøffe valg

Eirik Verås Larsen var aldri i nærheten av å følge opp fjorårets suksess i kajakk-VM. Foran neste års OL i Athen må han etter alt å dømme velge mellom K-1 eller K-2.

Artikkelen er over 16 år gammel

For første gang siden 1989 står Norge uten medaljer i et padle-VM. Og nå er et av Norges største OL-håp havnet i et stort dilemma.

- Det kan bli et veldig tøft valg foran OL. Men det er ikke utenkelig at Eirik rett og slett må velge. Det er bedre med én gull enn to fjerdeplasser, slår landslagssjef Kjell Tore Solvang fast.

Finalene i Gainsville, USA, ble en stor norsk nedtur. Fjorårets verdensmester Verås Larsen klarte bare fjerdeplass i K-1.

Bedre nivå

Heller ikke samarbeidet med Nils Olav Fjeldheim i K-2 ga mer enn sjetteplass. Duoen var faktisk nær ved ikke å kvalifisere seg til OL.

- Det samlede nivået er uten tvil høyere i år enn i fjor. Flere båter er gode. Det kan føre til at vi må prioritere hardere for å nå målet om OL-medalje i Athen, sier Solvang.

Verås Larsen har stolte tradisjoner å følge opp om 11 måneder. Knut Holmann vant tre kajakkgull, to sølv og en bronse på tre OL - Sydney (2000), Atlanta (1996) og Barcelona (1992). Holmann doblet med både 1000 og 500 meter. Verås Larsen er bare aktuell for den lengste distansen i K-1.

Vil bli best

- Vårt mål er å bli Norges beste sommeridrettsgren i OL. Derfor gleder vi oss over at vi fikk med både K-1 og K-2 til Athen. Innsatsen her var ikke direkte dårlig, men det kreves noe ekstra for å vinne. Det klarte vi ikke å få fram, mener Solvang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder