Aanes dømt til et halvt år

(VG Nett) Bryteren Fritz Aanes utestenges i et halvt år for uaktsomt å ha fått i seg det forbudte stoffet nandrolon.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Domsutvalget mener Aanes ikke viste nødvendig aktsomhet da han benyttet kosttilskuddet. Dermed fikk Norges Idrettsforbund gjennomslag for ønsket om et halvt års utestengelse.

- Blir en martyr

- Dommen er skuffende, men slett ikke overraskende. Det som er så ubehagelig er at Fritz på denne måten blir en martyr i antidopingarbeidet, sier bryterens advokat Are Johnsen til NTB.

Johnsen mener dommen får dramatiske følger for idretten.

- Fra nå av er det ikke mulig å ta kosttilskudd som ikke er grundig analysert og godkjent. Dette er greit nok, men reglene på dette punktet var uklare da Fritz ble tatt, sier han.

22-åringen har vært utestengt fra nasjonale og internasjonale konkurranser siden 27. september i fjor, og har ikke konkurrert. Domsutvalget har derfor gjort fradrag for tiden Aanes har vært suspendert, og utestengelsen fra domsutvalget er utløpt. Dommen var enstemmig og i tråd med påstanden fra Ekspertgruppe Antidoping, bortsett fra dato for ikrafttreden.

- Denne dommen har ingenting å si i praksis. Det er selvsagt mye jeg kunne sagt om prinsippet i saken, men det er det ikke vits i å diskutere nå, sier Fritz Aanes, som for tiden er i Sverige på treningsleir med det svenske landslaget.

Klar 26. desember

Bryteren har fortsatt den internasjonale dommen hengende over seg, og er ikke klar for konkurranser før 26. desember.

- Fritz kommer til å delta i klubbmesterskapet i Narvik samme dag som dommen opphører, 2. juledag, sier Are Johnsen.

Ankefrist på dommen er 14 dager. Ifølge advokaten er det per i dag lite sannsynlig å anke.

- Nå ønsker vi bare å legge saken bak oss.

Norges Idrettsforbunds advokat, Niels R. Kiær, sier i en pressemelding at han er tilfreds med resultatet og domsutvalgets vurdering av saken.

- Det er verdt å merke seg at domsutvalget nok en gang vektlegger utøverens individuelle ansvar ved bruk av kosttilskudd, sier Kiær.

Vektløfteren Stian Grimseth ble tidligere i år dømt til seks måneders utestengelse for positiv dopingprøve på nandrolon. Han har imidlertid varslet en anke i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder