Svendsen om ankeretappen på herrestafetten: – Vi tar nok et slagsmål på bakrommet etterpå

PYEONGCHANG (VG) Emil Hegle Svendsen (32) og Johannes Thingnes Bø (24) vet ikke hvem som bør gå ankeretappen på herrestafetten. Men yngstemann mener det er mulig å få legendestatus etterpå.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fredag er det herrenes stafett for skiskytterne. Laget ble klart tirsdag ettermiddag norsk tid: Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.

Men hvem som skal være ankermann er ikke bestemt. Svendsen hadde sisteetappen på mixstafetten som endte i sølvjubel.

– Jeg sier ikke nei takk til ankeretappen om jeg får den. Men det viktigste er å finne ut hvordan vi bruker den beste på laget, og det er Johannes, sa Svendsen til norsk presse på den internasjonale pressekonferansen etter mixstafetten og legger til:

– Så da må vi finne ut hvor vi skal plassere ham.

– Legende for alltid

Thingnes Bø beskriver en ankerrolle som noe man fyller med skrekkblandet fryd.

– Men går man inn til seier som ankermann, så er man legende for alltid da. Det er godt å ha i bagasjen, sier Thingnes Bø.

Svendsen etter stafett-thriller: - Først var jeg litt småforbannet fordi Fourcade er så god

Med et smil lanserer Svendsen et forslag til hvordan Norge skal finne ankermann.

– Vi tar nok et slagsmål på bakrommet etterpå. Ett sånt skikkelig barslagsmål, sier Svendsen til norske medier og ler.

Mens Emil Hegle Svendsen har slitt for å hevde seg i toppen i OL-sesongen, har Johannes Thingnes Bø åtte seirer i verdenscupen, et OL-gull og nå sølvet fra mixstafetten.

– Som i dag fungerer det veldig bra når vi ligger bak. Skulle vi få en runde som fort kan skje her, så er Johannes gull verdt på en slik etappe. Jeg er brukbar på en spurt. Men det er så mange scenarier at det er vanskelig å si, sier Svendsen om stafetten som kommer.

Kjempeform hele sesongen

For Thingnes Bø er i kjempeform, og hvordan han har klart å bevare formen fra verdenscupstarten i Östersund i starten av desember, vet han ikke.

– Det har bare vært den sesongen. Jeg har aldri vært bedre og har knust resultatene fra mine andre sesonger. Hva grunnen er, det vet jeg ikke. At det har gått så bra fra Östersund og inn i mesterskapet er mer enn man kan be om, sier Thingnes Bø til VG.

Bø og Hegle Svendsen har bare gått én stafett for Norge denne sesongen, i Ruhpolding. Da var det Thingnes Bø som gikk ankeretappen da Norge vant foran Frankrike og Russland. Trønderen gikk tredje etappe.

Uttaket betyr at Bjøntegaard er vraket til fordel for Birkeland. Birkeland ble nummer 60 på normaldistansen, nesten seks minutter bak Thingnes Bø som tok OL-gull der. Mens Bjøntegaard har en 5. og 9.-plass i OL.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder