GOD START: Fredrik Pallesen Knudsens Haugesund har hatt en god start på sesongen. Her fra 1–1-kampen mot serieleder Brann forrige runde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Et år siden «Kåre-krangelen»: – Tviler på at det samme skjer igjen

De sto for én av de store snakkisene forrige sesong. Mandag møtes Kåre Ingebrigtsen og Fredrik Pallesen Knudsen (21) på Haugesund stadion igjen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er mandagens oddstips

18. juni i fjor slo Haugesund Rosenborg 1–0 hjemme. Etter kampen var ikke Fredrik Pallesen Knudsen imponert over innsatsen til den danske spissen Nicklas Bendtner, og det fikk Kåre Ingebrigtsen til å reagere.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

«Pallesen ... Jeg driter vel i Pallesen. Hva er han, 17 år?» var det Rosenborg-treneren sa til VGs journalist. I ettertid fikk han kritikk for uttalelsen, la seg flat og ringte den da 20 år gamle Pallesen og unnskyldte seg.

Mandag kveld møtes de to i Haugesund igjen.

– Jeg tviler på at det samme skjer igjen. Han er en fin fyr og har beklaget. Vi har lagt det bak oss, og spilte jo en kamp ikke mange månedene etter. Da var det en veldig fin stemning, og jeg synes vi begge taklet det på en fin måte. Vi går inn i kampen med en offensiv tankegang, sier Pallesen Knudsen til VG.

Det er ingen sure miner. Han er en god trener som ikke liker å tape. Det har nok folk merket, fortsetter han.

Haugesund hadde et godt tak på Rosenborg forrige sesong, da de vant begge kampene i serien.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

les også

Ingebrigtsen til VG: – Unnskyld, Pallesen

Pallesen Knudsen ser frem til å spille mot Nicklas Bendtner igjen, men det er det ikke sikkert han får. Dansken måtte ut etter en smell i kneet mot Lillestrøm forrige runde, men har vært i MR-røntgen og skaden er ikke alvorlig.

– Han skal jo til et VM nå, og det er veldig kult å spille mot ham. Han er en stor profil, og det er gøy å møte sånne spillere. Når man møter de beste spillerne vil man vise frem både seg selv og laget. Om vi klarer å stoppe ham viser vi at vi er et godt lag, sier Haugesund-spilleren.

– Jeg håper også jeg spiller selv. Jeg er frisk, men vi har en god stall i år, legger han til.

Her kan du se hvordan Kåre Ingebrigtsen reagerte etter kampen for snart ett år siden:

– Vi er sjefene

– Vi har hjemmekamp og er inne i en god periode. Vi har plukket poeng i nesten alle kampene, og vi er ikke redde for at de skal komme hit. På Haugesund stadion er det vi som er sjefene. Det kommer til å bli en gøy kamp, sier 21-åringen om kampen mot Rosenborg mandag.

Haugesund har hatt en god start på sesongen, og ligger på en fjerdeplass etter ti runder – tre poeng bak trønderne.

les også

Haugesund-Bråtveit trives «i skyggen»: – Ikke så mange som snakker om oss

– Dere gjorde det bra mot Rosenborg i fjor, liker dere å møte det laget?

– Vi liker å møte alle lagene i Eliteserien, men Rosenborg er det beste laget og det er selvfølgelig alltid gøy å møte de. Det er mye folk på stadion og det blir en fest, svarer Pallesen Knudsen.

VGs tips: Rosenborg-seier.

Her møtes to lag i fin form. Haugesund har etter en hit og dit-innledning tatt grep og nesten umerkelig klatret opp til 4. plass. Rosenborg har i kjent stil sikret seg seks seirer på sine syv siste kamper. Den ene lille nedturen var 1–1 hjemme mot Ranheim. Nicklas Bendtner ser ut til å riste av seg en smell. Ellers har trønderne Alexander Søderlund i bakhånd.

Rosenborg kommer ikke til å få mye gratis her. Men tenk på at Haugesund kun har vunnet to av syv siste hjemmekamper hvis vi tar med høstsesongen 2017. Derfor går vi for borteseier til 1,95 i odds. Spillestopp er kl. 17.55 og Eurosport Norge sender kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder