Kristiansund og Sarpsborg 08 på hodet ut av cupen

SPORT

HØDDVOLL (VG) (Hødd - Kristiansund 2–0, HamKam - Sarpsborg 08 1–0) Hjemmebanesuksess! Det ble cup-exit for begge eliteserielagene. Det største sjokket serverte 2. divisjonslaget Hødd mot Christian Michelsens Kristiansund.

Publisert: Oppdatert: 10.05.18 21:47

– Vi vinner veldig fortjent. Det vi gjør er rett og slett råsterkt. Vi møter et solid Eliteserie-lag som er vanskelige å slå, sier Hødd-trener Sindre Eid til VG på Høddvoll - arenaen som også har vært kulissene for tv-serien «Heimebane» denne våren.

– Setter oss på kartet

NRK-suksessen med John Carew og Ane Dahl Torp i hovedrollene har vakt stort engasjement og skapt debatt gjennom vinteren og våren. Med Varg IL fra Ulsteinvik, der fotballaget i virkeligheten heter Hødd - som regisserte sin egen lille drøm i cupoppgjøret mot Kristiansund torsdag kveld.

– Stor Hødd-suksess på «Heimebane», sier Eid mens han gliser godt.

Laget hans tok litt av en skalp torsdag kveld. De er videre til den fjerde runden. Spillerne var naturligvis i praktslag etter kampen og viste at de har adoptert temasangen fra «Heimebane» som seierslåt. Den ble nynnet høylydt i garderoben etter cup-seieren.

– Ulsteinvik, «Heimebane», Varg og Hødd er i vinden. Det er kjempeartig. Det setter oss på kartet. Det er en fantastisk plass å bo, sier Hødd-treneren.

Les også: Mjøndalen sendte Stabæk ut av cupen

Stod for cup-sjokk i 2012

Det er ikke rart han er stolt. Det var nemlig Hødd som tok initiativet fra start og etter 24 minutter fikk de uttelling etter en corner. Steffen Moltu sørget for 1–0 med et kontant hodestøt.

To minutter før pause var Hødd på farten igjen. Denne gangen var det et strålende forarbeid av Robin Hjelmeseth som var foranledningen. Innlegget hans i retning Joachim Osvold var perfekt. Spissmakkeren kunne bare styre ballen i korthjørnet.

Noen flere scoringer ble det ikke på Høddvoll. Dermed er Hødd ett steg nærmere å kopiere den sensasjonelle cuptriumfen fra 2012. Den gangen var det nåværende Brann-trener, Lars Arne Nilsen, som var trener for klubben. Nå innrømmer Eid at de drømmer om noe lignende i år også.

– Det ligger i Hødds natur å skape store øyeblikk og slå tilbake når folk venter det som minst. Det er kulturen vår og det sa jeg til spillerne før kampen. Nå er vi i fjerde runde og i cupen kan alt skje, sier Eid - og understreker at Bodø/Glimt på Aspmyra i neste cupdyst blir tøft, men at laget hans «kommer til å selge seg dyrt».

Nektet å svartmale

I Kristiansund-leiren var det stor skuffelse å spore. Trener Christian Michelsen gjorde seks endringer fra sist helg i Eliteserien. Han sier torsdagens cupmotstander «ville mer enn dem» og «at det meste ble veldig halvveis».

KBK-treneren nekter å svartmale noe som helst når VG spør om det er flaut å ryke mot et lag fra nivå tre i norsk fotball.

– Nei, vi er ikke fornøyde i det hele tatt. Men sånn skjer av og til og det er menneskelig å ikke være på topp hele tiden. Vi kommer ikke til å svartmale noe som helst.

– Føler du spillerne står opp på den måten de skal i en kamp som dette?

– Vi får svar på spillerne enten det er cup- eller seriekamp, og vi kommer ikke til å bruke dette mot gutta i det hele tatt.

Oppi skuffelsen ønsker treneren å snu om på det hele og forventer en reaksjon fra laget før neste seriekamp borte mot Haugesund.

– Det er nettopp dette som vi er gode på i denne klubben. Jeg regner med en positiv respons i form av revansjelyst av alle gutta.

Les også: Solskjær flau etter pinlig cup-exit

– Vi tar det utrolig tungt

Men det var ikke bare nordvest i landet et Eliteserielag slet. For på Hamar og Briskeby tok HamKam imot fjorårets cupfinalist Sarpsborg 08. Det endte med at østfoldingene røk ut med 1–0-tap.

– Det er beklagelig overfor supportere og Sarpsborg-folket, som alle har fått lov til å være med på noen fester, at vi ryker. De vet hvor moro dette kan være. Vi tar det utrolig tungt selv - og så lider vi med dem som følger oss, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til VG.

Buduson avgjorde

HamKam styrte nemlig det meste fra start, mens kambildet var jevnt den siste timen. Det var likevel vertene som scoret kampens eneste mål i det 76. minutt.

Et flott angrep endte med at Kristian Lønstad Onsrud slo inn fra dødlinja. Johnny Per Buduson gjorde det han er hentet til Hamar for å gjøre: Score mål. Han hadde ingen problemer med å pirke inn rekkekameratens innlegg. Det siste kvarteret holdt de også unna for Sarpsborgs offensiv.

Gjorde ni endringer

Geir Bakke vil ikke spekulere i hvorvidt de ni endringene i startoppstillingen fra kampen mot Molde mandag gjorde store utslag. Han sier de uansett «må bruke av stallen sin og at de har gjort det med suksess tidligere».

Han påpeker mannskapet de blåhvite stilte torsdag kveld skal være hvasse nok til å hamle opp med det som så langt er OBOS-ligaens tiende beste lag.

– Nå tror jeg vi ender opp med likt antall muligheter, men det er jo nok til at man kan ryke ut. Vi er satt opp mandag, torsdag, søndag. Det er to dager hvile mellom kampene. Forskjellen på dét og tre dager restitusjon er enormt stor. Derfor valgte vi å gjøre det sånn. Vi hadde en ambisjon om å mestre det. Det gjorde vi ikke, sier en skuffet Bakke.

PS: Det er ikke bare Kristiansund og Sarpsborg 08 fra Eliteserien som er ute. Molde og Sandefjord røk for Brattvåg og Skeid i andre runde, mens Stabæk sa takk for seg etter tap for Mjøndalen i går, onsdag.

Slik spilles fjerde runde:

Lillestrøm - Brann
Strømsgodset - Ranheim
Ull/Kisa - Bryne
Rosenborg - Odd
Mjøndalen - Haugesund
Bodø/Glimt - Hødd
Start - HamKam
Tromsø - Vålerenga

For lagene som skal spille E-cup spiller 4. runde 30.- 31.mai. De øvrige kampene spilles 13.- 14.juni, skriver fotball.no.

Her kan du lese mer om