MESTER: Stephen Curry, Warriors’ store stjerne, feierer NBA-tittelen etter seier mot Cleveland Cavaliers. Foto: Kyle Terada / X02835

Warriors lekte seg til sin andre strake NBA-tittel

Golden State Warriors forsvarte NBA-tittelen fra i fjor og trengte kun fire kamper på å avgjøre best av syv-serien mot Cleveland Cavaliers i finalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Golden State Warriors vant NBA for sjette gang. Tittelen ble sikret med 108–85-seier over Cleveland Cavaliers natt til lørdag norsk tid.

Dermed er best-av-sju-serien over på kortest mulig tid med sifrene 4–0. Det har ikke skjedd siden 2007.

Finalen var den fjerde på rad mellom Warriors og Cavaliers. Warriors vant i 2015 (4–2) og 2017 (4-1), mens Cavaliers var sterkest i 2016 (4-3). Finaleseieren er dermed Warriors' tredje på fire år.

– VI visste de ville komme ut med tøft spill, og vi svarte med å løpe over dem og sette standarden. Det er en utrolig følelse, sa Stephen Curry, Warriors’ store stjernespiller, etter kampen ifølge Reuters.

Durant viktigst

Han ble helten med sine 37 poeng i den avgjørende kampen fredag kveld, men tittelen som finaleseriens mest verdifulle spiller (MVP), gikk til lagkamerat Kevin Durant – for andre året på rad.

les også

Trosset Trump foran Det hvite hus

Durant noterte seg for 20 poeng, 12 returer og 10 assists i finaleseriens fjerde og siste kamp.

– Det handler om reisen hit. Hele sesongen, det å stå opp og jobbe sammen med disse folkene. Det er bra for en å være rundt folk som disse. Det gjør deg til en bedre spiller og en bedre person, sa Durant da han mottok prisen.

Kun fem spillere har fått MVP-tittelen to år på rad tidligere.

LeBron ryktes vekk

Tapet er naturlig nok en voldsom skuffelse for Cavaliers' superstjerne LeBron James, som spilte sin åttende NBA-finale på like mange år. 33-åringen spilte fire strake med Miami Heat, før han nå har spilt fire strake med Cavaliers. Også i fredagens oppgjør ble han lagets toppscorer med 23 poeng.

Med 4 minutter og 3 sekunder igjen på uret ble James plukket av banen. Superstjernen gratulerte motspillerne med seieren før han satte seg på benken. Samtidig som publikum reiste seg og sang «M-V-P, M-V-P».

les også

Verdens 100 best betalte sportsstjerner: Ikke én av dem er kvinne.

Umiddelbart etter kampen spekulerer mediene i en overgang for basketprofilen.

– Jeg har ingen anelse på dette tidspunktet, sa LeBron James ifølge New York Times.

Han la til at har slitt med brudd i hånden under finalene.

Allerede neste måned kan han avslutte sin kontrakt og stå fritt til å forhandle med nye klubber.

– LeBron har antagelig spilt en av de beste finalerundene vi noen gang har sett fra en enkeltspiller. Noen ganger kan du gi alt, men fortsatt komme til kort, sa Tyronn Lue, trener for tapende lag.

Ingen markering hos Trump

Både James og Curry uttalte i forkant av finalen at de ikke ville ta imot en invitasjon til den tradisjonelle mottakelsen i Det hvite hus dersom deres lag skulle vinne finalen.

Trump svarte fredag at han uansett ikke aktet å invitere noen av lagene, uansett hvem som måtte vinne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder