HET I PARIS: Casper Ruud blir lagt merke til i French Open. Her er han avbildet underveis i 1. runde-oppgjøret mot Jordan Thompson. Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN

Wilander om Ruud: – Er han tenåring?!

Det er 36 år siden en 17 år gammel Mats Wilander (53) sjokkerte tennisverden ved å vinne French Open. Selv fikk han sjokk da han hørte alderen til Casper Ruud (19) før 2. runde-oppgjøret mot spanske Albert Ramos-Viñolas (30).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Er han tenåring?! 19? «Holy smokes»! Han er ikke akkurat liten til å være tenåring, sier Wilander i et intervju med Eurosport i forbindelse med den franske Grand Slam-turneringen der Norge har en spiller i andre runde for første gang siden Jan Frode Andersen i 2001.

Det er ikke første gang Wilander uttaler seg svært rosende om det talentet, men han har tydeligvis ikke vært klar over at nordmannen er født i desember 1998.

Kampen sendes direkte på Eurosport Norge og Eurosport Player. Ruud mot Ramos- Viñolas er ventet å starte etter kl. 14.

– Til tross for alderen har han ingen fysiske hindringer. Man må være atletisk, bevege seg bra og være sterk. Han har alt det, og han ser ut til å ha teknikken, legger Wilander til.

Ruud skal nå skal opp mot spanjolen Albert Ramos-Viñolas, rangert som nummer 36 i verden, og Wilander er ganske overbevist om at det er mer jubel i vente for den formsterke nordmannen.

les også

Pappa Christian Ruud: – Casper ikke skremt av sin neste motstander

– Ja, på grus til å begynne med, kan vi forvente ganske store ting fra ham.

– Det er ingen grunn til at han ikke skal vinne et par kamper til. Det er mange spillere igjen han har alle muligheter til å håndtere på grus, mener 53-åringen.

Men selv om Wilander er imponert over ferdighetene til Ruud, og hans unge alder, så er det «ingenting» sammenlignet med ham selv.

VANT FRENCH OPEN TRE GANGER: Mats Wilander viser frem trofeet etter finaleseieren mot Ivan Lendl (t.h.) på Roland Garros i juni 1985. Wilander vant også i 1988. Foto: L. Cironneau / ASSOCIATED PRESS

les også

Casper Ruud: – Klarte å hente krefter dypt nede

Wilander var relativt ukjent, og bare 17 år gammel da han slo ut Ivan Lendl i fjerde runde av French Open for ganske nøyaktig 36 år siden. Han fulgte opp med seier mot Vitas Gerulatis i kvartfinalen, Jose Luis Clerc i semifinalen og toppet det ved å knuse argentineren Guillermo Volas med 3–1 i sett i finalen.

Han ble tidenes yngste Grand Slam-vinner, noe som siden er blitt slått av Boris Becker og Michael Chang.

Før han hadde fylt 20 år sto Wilander i tillegg med to singleseirer i Australian Open, og Davis Cup-triumf med Sverige. Han tapte French Open-finalen i 1984, men sikret seg totalt syv Grand Slam-titler i løpet av en fantastisk karriere.

les også

Ruud med ny maktdemonstrasjon – klar for hovedturneringen i Paris

Nå tror han, som mange andre, at Casper Ruud kan overgå sin far Christian Ruud. Sistnevnte var på det beste rangert som nummer 39 i verden. Casper Ruud er nå nummer 157, men var helt oppe på 108. plass i fjor sommer.

– Jeg synes han er en ganske fysisk spiller, og han spiller ikke for risikabelt.

les også

Casper og Christian Ruuds tips: Slik blir du bedre i tennis

Pluss content

På spørsmål om hva Casper Ruud må utviklet og forbedre for å bli blant de 20 beste i verden kommer Wilander med følgende råd:

– Jeg kjenner ham ikke så godt, men jeg tror ikke han trenger å gjøre noe annerledes. Det virker som om han har gode holdninger enten han vinner eller taper, har god teknikk på alle slag, en god nok serve. Jeg tror han bare trenger å jobbe videre, og høre på pappa – nei ikke gjør det! Fortsett å jobbe, og ikke hør på noen! Lag din egen vei, og lær alt du kan og fin ut på hvilken måte du liker best å spille tennis, sier en engasjert og smilende Mats Wilander.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder