BEST I VERDEN: Anders Mol og Christian Sørum vant turneringen i Tsjekkia. Foto: Norges Volleyballforbund.

Mol og Sørum med uvirkelig seiersrekke: – Nesten så jeg ikke tror det

(Mol/Sørum - Perusic/Schweiner 2–1) Tre turneringstriumfer på tre uker, seier i 18 kamper på rad og tangering av Kvalheim og Maaseides mangeårige rekord. Ikke rart sandvolleyball-duoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) smiler.

 • Regine Leenborg Anthonessen

Artikkelen er over ett år gammel

I søndagens finale i firestjernersturneringen i Ostrava i Tsjekkia møtte de hjemmehåpet Ondrej Perusic og David Schweiner. Mol og Sørum vant kampen 2–1 etter at de tapte første sett.

Dermed sikret de sin tredje strake seier i en firestjernersturnering. De to foregående turneringene fant sted i Brasil og Kina.

– Det er vanskelig å fatte hvor stort det her egentlig er. Tre gullmedaljer på tre uker. Det skal ikke være mulig. Nivået er så høyt og alle kan egentlig slå alle. Å vinne 18 kamper på rad, det høres helt rart ut. Det er nesten så jeg ikke tror på det, sier Anders Mol til VG.

Også trener Kåre Mol sliter med å finne ordene.

– Jeg blir litt målløs etter hvert. Det er nesten så man bare rister på hodet. Fra Brasil til Kina også setter de bare et helt nytt nivå for sandvolleyballen. Jeg er veldig stolt over at de representerer Norge og at vi har så fantastiske utøvere, sier trener Kåre Mol.

les også

Mol og Sørum vant thrillerfinale: – Lykkerus

– Utrolig slitne

Duoen skriver på sin Instagram-konto «beachvolleyvikings» at de har krysset 23 tidssoner, og vært på tre forskjellige kontinenter de siste tre ukene.

– Det er så vilt det som skjer nå. Vi utrolig slitne. Det har vært tre uker med mye reising. Det har tatt på kreftene, men likevel klarer vi å mobilisere og det er utrolig gøy, sier Anders Mol.

Også Christian Sørum forteller at det har tært på kreftene og at de nå skal ha en rolig uke hjemme før det bærer til Polen for ny turnering.

– De har hatt et helt «insane» program egentlig. Den reiseruten og den utladningen det er spille kamper, er bare et bevis på hvor gode de er mentalt. Jeg er så imponert, sier treneren.

Bilde fra tidligere i år hvor Jan Kvalheim snakket med Anders Mol og Christian Sørum om karriereplanlegging. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Tangerte rekord

Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide dominerte internasjonal sandvolleyball gjennom hele 90-tallet og vant verdenscupen sammenlagt i 1994–1995-sesongen, som på den tiden ble betegnet som VM. Nå har Mol og Sørum 7 seirer i verdensserien, like mange som Kvalheim og Maaseide.

– Det er utrolig spesielt. De er legender innenfor sporten, så det å tangere den rekorden så tidlig er uvirkelig. De har vært våre idoler da vi var små, sier Christian Sørum før lagkameraten skyter inn:

– Men vi skal forbi, vi håper vi har mange år igjen å spille.

Det Mol og Sørum gjør imponerer Jan Kvalheim.

– For noen år siden trodde jeg helt ærlig at ingen norske lag skulle ta rekorden til meg og Bjørn på veldig lang tid, så dukker Mol og Sørum plutselig opp og spiller fletta av verdenseliten. Det er utrolig imponerende, sa Jan Kvalheim i en pressemelding fra Norges Volleyballforbund, ifølge NTB.

les også

Norges sandvolleyball-stjerner: – Det er et ekteskap. Vi er åpne og deler alt.

Favorittstempel før VM

Høydepunktet for duoen i sommer blir VM i Hamburg fra 28.juni-7.juli hvor de norske guttene må regne med å være favoritter. Der kan de bli de første norske til å vinne et offisielt VM-gull i sandvolleyball. Vinneren der er også direkte kvalifisert til OL i Tokyo neste år.

– Vi bygger opp et favorittstempel og jeg føler vi har hatt det nå de siste turneringene selv om vi ikke tenker så mye på det. Vi har fokus på å spille godt. Det er det som betyr noe. Vi har klart å balansere det.

Nå gleder de seg veldig til å komme hjem.

Flere artikler

 1. Sandvolleyballduoen håver inn premiepenger – takker foreldrene

 2. Slik var Mol og Sørums vei til toppen: – De andre landene skjønte ikke hva vi holdt på med

 3. Mol og Sørum lekte seg til semifinale: – En av de råeste kampene vi har spilt

 4. Mol og Sørum vant prøve-OL: – Veldig viktig

 5. Ny VM-detalj forbauser: – Litt rart

Fra andre aviser

 1. Mol og Sørum herjer videre og tangerte norsk rekord

  Aftenposten
 2. Nå er Mol og Sørum tidenes mestvinnende norske lag

  Bergens Tidende
 3. Mol og Sørum til finale etter høydramatisk kamp: – Var i alvorlig trøbbel

  Aftenposten
 4. Norsk duo vant storturnering i Brasil: – Fantastisk

  Bergens Tidende
 5. – Her kommer to bleike nisser fra Norge og gjør det bra

  Aftenposten
 6. Nå er Mol og Sørum tidenes mestvinnende norske lag

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder