SKUFFET: Stig André Berge ble bare sittende på brytematten etter at han gikk på et tap i åttendelsfinalen i OL. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Berge helt knust etter OL-tap

LONDON (VG Nett) Stig André Berge var svært langt nede etter å ha tapt sin første kamp i 60-kilosklassen i bryting i OL.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nordmannen var tydelig nedbrutt, og gikk med hodet bøyd da trener Morten Brekke førte ham ut av brytestadion i Excel Arena etter tapet for Hasan Alijev fra Aserbajdsjan.

- Det er dette jeg har trent for. Det er dette jeg svetter blod for hver eneste dag. Man blir knust når man går på et tap, sier han til VG Nett.

Les også: Slik hisser Berge seg opp før kampene

- Slurvet litt

Kampen var jevn, men like før slutt i tredje og siste periode fikk Alijev til et kast. Berge ble bare liggende på matten.

Alijev måtte ned i parterre i første runde, men greide ikke å score.

- Jeg følte at jeg styrte kampen, men jeg slurver litt da han måtte ned i parterre. Han er en av gullfavorittene, og jeg er helt på høyde med ham. Da er det forbanna surt. Det er forbanna irriterende, sa han da han møtte den norske pressen like etter kampen.

Derfor vant aserbajdsjaneren. I neste runde ble det motsatt, og nordmannen fikk et poeng.

KNEPENT TAP: Stig André Berge blir holdt fast av Hasan Alijev i mandagens brytekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Ikke ute ennå

Da tredje periode gikk mot slutten uten poeng, ble det trekning om hvem som skulle ned. Berge måtte ned og til slutt fikk motstanderen til et kast og vant 3-1.

Norge krevde at situasjonen ble gjennomgått på video, men dommerne godkjente kastet.

Alijev tapte semifinalen mot Revaz Lashkhi fra Georgia, og dermed er også Berge ute av OL. Dersom Alijev hadde gått til finalen, så hadde Berge fått sjansen til å kjempe om en bronsefinaleplass.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder