SJANSELØS: Renan Barao (t.v.) hadde ingenting å stille opp med mot Tylor Jeffery «T.J.» Dillashaw som her prikker inn et knallhardt venstreslag. Foto: Reuters

SJANSELØS: Renan Barao (t.v.) hadde ingenting å stille opp med mot Tylor Jeffery «T.J.» Dillashaw som her prikker inn et knallhardt venstreslag. Foto: Reuters

UFC-mesteren rundjult i fire runder - knocket ut i femte

Baraos utrolige rekke uten tap ble knust i Las Vegas

UFC-kommentator: Den beste prestasjonen jeg har sett i mitt liv

Renan Barao (27) hadde ikke tapt siden 2005 og var storfavoritt mot Tylor Jeffery «T.J.» Dillashaw (28). Oppgjøret ble en av tidenes bomber i MMA-verden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hovedkampen i «UFC 173» ble mer dramatisk enn selv de ivrigste optimistene hadde håpet på.

For brasilianske Barao, tittelholder i UFCs bantamvektklasse, ble nemlig tatt fullstendig på senga av amerikanske Dillashaw. Han gikk brutalt til verks og slo Barao ned i den første runden.

Det var så vidt mesteren klarte å berge seg igjennom runden, og problemene bare fortsatte for Barao som hadde en utrolig rekke på 33 strake kamper uten tap før helgens møte.

Dillashaw imponerte voldsomt med herlige bevegelser og svært uforutsigbare trekk som gjorde at Barao så ut som en læregutt i fire runder. «T.J.» kunne enkelt bare ha safet inn den siste runden og sikret seg tittelbeltet på poeng, men han hadde andre planer.

Halvveis ut i den femte og siste runden traff han med et høyt spark og fulgte opp med flere slag som til slutt senket Barao. Liggende på kanvasen klarte ikke Barao å forsvare seg mot angrepene, og dommer Herb Dean stoppet kampen da det var gått 2.25 av sisterunden.

- I alle de årene jeg har sett kamper, så er nok dette den mest imponerende og uventede prestasjonen jeg noen gang har sett, sa en svært opprømt kommentator Joe Rogan.

Overrasket seg selv

Han trakk fram boksekampen da Mike Tyson tapte sin første proffkamp for James «Buster» Douglas tilbake i 1990.

- Dette var mer imponerende. Dillashaw dominerte Barao i hele kampen, skrøt Rogan som også intervjuet de to fighterne oppe i buret etter kampen.

- Det er den beste prestasjonen jeg har sett i mitt liv, sa Rogan til seierherren.

BEVISET: UFC-president Dana White hjelper «T.J.» Dillashaw med å få på seg tittelbeltet. Foto: Reuters

- Jeg har drømt om dette så lenge, og det er den beste følelsen i verden. Man må tro man er den beste i verden, baby, og plutselig er man her, sa Dillashaw som selv også var overrasket over hvor godt han hadde prestert.

- Jeg følte meg beæret bare av å få møte ham i buret. Han er den beste i verden, og det var det som fikk det beste ut av meg, sa 28-åringen.

Barao skrøt av sin overmann, men lovet å komme sterkere tilbake.

- Planen var å gå ut og gjøre det jeg pleier å gjøre, men han var best. Jeg kommer tilbake, sa Barao.

Brukte «Hendo» som kasteball

En annen UFC-stjerne som imponerte i helgen var Daniel Cormier som brukte veteranen Dan Henderson som kasteball før han vant på en «rear naked choke» i tredje og siste runde.

Da hadde han rett og slett lekt seg med «Hendo» gjennom hele kampen og vist hvorfor han har VM-bronse i bryting. 35 år gamle Cormier startet å trene MMA for litt over fem år siden, men nå er han fast bestemt på å møte lett tungvekt-mester Jon «Bones» Jones.

UBESEIRET: Daniel Cormier har vunnet alle sine 15 MMA-kamper. Nå øyner han en tittelkamp i lett tungvekt etter to imponerende forestillinger siden han gikk ned fra tungvekt. Foto: Reuters


- Jon Jones! Du kan ikke løpe fra meg for alltid. Det spiller ingen rolle hva du gjør, gutt, jeg kommer. Du bør forte deg, for jeg blir stadig bedre, sa Cormier da han ble intervjuet etter seieren.

Jones kommer etter all sannsynlighet til å møte svenske Alexander Gustafsson i løpet av året, men Cormier seiler opp som en meget solid kandidat til en tittelkamp nå.

43 år gamle Henderson, som vant på knockout mot Mauricio Rua i mars, lovet for øvrig fansen at han ikke har planer om å gi seg selv om han har tapt fire av sine fem siste kamper og fyller 44 år i august.

- Jeg er skuffet over forestillingen min, og må få si unnskyld til fansen min, sa Henderson til jubel fra mange tusen i MGM Grand Arena.

- Jeg er ikke ferdig ennå. Jeg skal fortsette å konkurrere, for jeg elsker sporten og all støtten dere gir meg og jeg vil fortsette til jeg ikke klarer mer, sa en andpusten 43-åring som rett og slett besvimte da han kom i kvelegrepet til Cormier fordi han nektet å «tappe».

PS! Du kan se hele hovedkortet fra helgens UFC-stevne i opptak på CSPORTS (krever abonnement). Stevnet ble sendt direkte på CMore Extreme natt til søndag norsk tid.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder