STORFORM: Neste uke starter VM i orientering, og Anne Margrethe Hausken Nordberg viser gryende form. Torsdag vant hun sin tredje strake etappe i O-ringen. Foto:,O-ringen

Skal løpe VM med brudd i albuen - og nå viser Hausken Nordberg storform

Anne Margrethe Hausken Nordberg (39) tok torsdag sin tredje
strake seier i O-ringen i Sverige. Nå lader hun for VM – tross brudd i albuen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette ser veldig lovende ut, sier hun til VG.

– Jeg ønsker å bruke løpene her i Sverige til å komme meg i VM-form.

På samme måte som Therese Johaug trente i flere dager uten å vite at hun hadde brudd i hånden, var Anne Margrethe Hausken Nordberg i full trening i to uker før hun ble klar over at det var brudd.

Røntgenbilde

– Jeg falt under et løp på Vikersund. Legevakten på Hokksund trodde ikke det var brudd, men sendte meg på sykehus i Kongsberg for å ta røntgenbilde. Der var det ingen på jobb. Og så var jeg så travelt opptatt.. Det gikk slag i slag. Jeg skulle bare innom legevakten for å få avklart at det ikke var brudd – og så viste det seg at det var brudd likevel.

LES OGSÅ: Vellykket operasjon for Johaug.

Hell i uhell: fordi det hadde gått så lang tid, slapp hun å gipse. Ellers hadde nok VM i Skottland gått i vasken. VM starter neste helg.

– Nå løper jeg med en stram tape. Problemet er hvis en ramler – og det gjør en jo innimellom i orientering. Men jeg har lært meg til å rulle over – i stedet for å holde meg for med armene.

To minutters ledelse

Hun har løpt glitrende i O-ringen de siste dagene. Torsdag vant hun den tredje etappen på rad og overtok totalledelsen fra Simone Neggli, som gikk på en kjempebom.

LES OGSÅ: Dramatikk da Lundanes tok VM-gull.

– Jeg leder med to minutter på Neggli før fredagens siste etappe. Men det er ingenting etter som det er en lang etappe der vinnertiden er stipulert til 78 minutter. Men fordelen er at hun ikke ser ryggen min, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg.

– To minutter er ikke umulig å ta inn, sier Neggli i en pressemelding.

Gode penger

Hvis den norske orienteringsdronningen skulle vinne, er det gode penger å hente. Det er 80 000 svenske kroner til vinneren totalt – og 4000 kroner pr. løpsseier. Så det betyr at hun kan innkassere bortimot 100 000 kroner denne uken, om alt går som planlagt fredag.

LES OGSÅ: Hausken: Følte meg som en uansvarlig mor.

– Jeg har vært heltids orienteringsløper i fire år, og gode premiepenger er ikke så vanlig i orientering. Så det ville komme godt med, sier Hausken Nordberg.

Mannen Anders og barna Sigrid (1) og Tarjei (4) er også med på O-ringen.

– Etter som jeg ikke kan løfte og heller ikke klarer å skru opp flasker eller glass, så blir det mye på mannen min!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder