ALLE GODE TING ER 11? Magnus Carlsen har på 10 forsøk aldri slått Anish Giri i et parti langsjakk. Her er de to under et parti i sjakkturneringen Norway Chess i fjor. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

Giri-spøkelset lever fortsatt for Carlsen

(Anish Giri - Magnus Carlsen 0,5-0,5) Magnus Carlsen hadde aldri slått nederlandske Giri i et langsjakkparti. Heller ikke på sitt 10. forsøk klarte den norske verdensmesteren å tukte ham.

Artikkelen er over fire år gammel

Ett tap og åtte remis. Slik lød Magnus Carlsen sin statistikk mot nederlandske Anish Giri før kveldens parti i det prestisjetunge Sinquefield Cup på. Etter nærmere tre timers spill onsdag kveld norsk tid hadde ikke verdensmesteren klart å gjøre noe med den statistikken.

Fikk du med deg? Magnus Carlsens verste tapsår

Istedenfor måtte Carlsen, riktignok med svarte brikker, nøye seg med nok en remis, i den fjerde runden av Sinquefield Cup. Dermed står Carlsen med 2,5 poeng etter å ha vunnet to partier, ett høydramatisk mot Fabiano Caruana og ett på overbevisende vis mot Maxime Vachier-Lagrave, etter å ha åpnet med tap mot Veselin Topalov.

Topalov er for øvrig i ledelsen etter å ha spilt remis onsdag. Han står med tre av fire mulige poeng etter fire runder.

VGs SJAKKSTUDIO: Giri mot Carlsen, trekk for trekk

I partiet onsdag kveld var det aldri noen av de to, hverken Carlsen eller Giri, som klarte å få et særlig overtak. Istedenfor ble det etter hvert stadig klarere at det kom til å ende med remis, selv om Giri presset litt på slutten.

Nederlenderen tok seg også tid til å besøke skrifteboksen etter sitt 25. trekk, og var da selv positiv med tanke på egne brikker.

Money, money, money: Så mye har Carlsen tjent på fem år

– Dette er omtrent helt likt. Jeg vet ikke hva computerne sier, men jeg håper de er positiv til min stilling, for det er jeg, sa han da.

Ikke lenge senere ble det klart at partiet endte med remis, Carlsens første under årets utgave av Sinquefield Cup.

– Stillingen min så litt farlig ut for meg, men den var nok helt ok. Jeg nøytraliserte presset hans, konstaterte Carlsen.

– Det var ikke veldig inspirerende i dag, men scoren forbedrer seg og jeg har tre hvite partier igjen, fortsetter han oppløftende.

Det synet deler manager Espen Agdestein.

– Magnus virker avslappet og i godt humør. Jeg har tro på at han vil spille bra i resten av turneringen og da er det god sjanse for at han vil kjempe om turneringsseiren. Remis i dag med sort var normalt resultat. I morgen har han hvit mot So, og da vil han helt sikkert forsøke å sette knallhardt press, sier Agdestein til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder