Djokovic knuste racketen i sinne

OVERRASKENDE SEIER: De fleste trodde nok at Novak Djokovic kom til å gå seirende ut av French Open-finalen mot Stanislas Wawrinka, men det var sistnevnte som gikk seirende ut av kampen. Foto:Dominique Faget,Afp

Wawrinka gruset Djokovic i French Open-finalen: - Spilte mitt livs kamp

(Novak Djokovic - Stan Wawrinka 6-4, 4-6, 3-6, 4-6) Novak Djokovic (28) manglet bare French Open på listen over Grand Slam-titler. Den tittelen snøt Stan Wawrinka (30) ham for.

  • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

Serberen tok riktignok det første settet i finalen hjem med sifrene 6-4, men etter det rykket Wawrinka i fra. 30-åringen fra Sveits vant de neste tre settene på grusen i Paris, og sikret seg dermed sin andre Grand Slam-tittel - og sin første French Open-tittel.

Det på tross av at verdensener Djokovic, som i tur og orden hadde slått ut Rafael Nadal i kvartfinalen og Andy Murray i semifinalen, var regnet som storfavoritt.

Les sak og se video: Djokovic knuste Murray i Australian Open-finalen

Han har vært verdens klart beste tennisspiller i 2015, men i dag ble serberen utspilt av en særdeles god sveitser.

– Jeg spilte en helt fantastisk kamp i dag. Jeg spilte mitt livs kamp, sier Wawrinka, som er ranket som verdens niende beste, mannlige tennisspiller, til arrangøren i et Eurosport-sendt intervju.

SINNA: Etter å ha tapt det andre settet, kastet Djokovic racketen sin i bakken og ødela den. Foto:David Vincent,Ap

– Det er mye hard jobbing som ligger bak det her. Å slå Novak i finalen er stort for meg. Jeg vet at French Open også betyr mye for ham, fortsetter han.

Fra 2014: Nå er Wawrinka ute av landsmann Federers skygge

Vinneren mottok fortjent applaus av det franske publikum, og det gjorde også Novak Djokovic da han skulle si noen ord etter kampen - på tross av at han etter det andre settet kastet og ødela racketen sin i sinne.

– Det er ikke lett å prate her nå. Det er viktigere ting i livet enn å spille tenniskamper, men gratulerer til Stan, som fortjente seieren i dag, sier Djokovic, som nå står med tre finaletap på grusen i Paris.

Wawrinka kan på sin side juble for sin andre Grand Slam-tittel. Hans første kom i fjor, da han slo Rafael Nadal i en dramatisk Australian Open-finale. Nadal, som Djokovic slo ut i kvartfinalen, hadde for øvrig vunnet de fem foregående Frenc Open-turneringene.

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Djokovic knuste Murray i French Open

  2. French Open: Stjernesmell i kvartfinalen

  3. Djokovic utlignet Björn Borg etter ny triumf i Melbourne

  4. Wawrinka knuste Djokovic: – Jeg kom hit uten forhåpninger

  5. Pluss content

    Novak Djokovic glemmer aldri brødkøen og bombene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder