Eventyrhesten B.B.S. Sugarlight trent frem av amatøren Fredrik (37)

Vil erobre USA hvis han vinner Elitloppet

Travamatøren Fredrik Solberg (37) har tenkt til å erobre USA med eventyrhesten B.B.S. Sugarlight - hvis suksessen fortsetter.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

25. april banket hesten med hjemsted i Fredrikstad verdenseliten i Olympiatravet og innkasserte 1,5 millioner kroner. På søndag kan han vinne nye 650.000 kroner i Copenhagen Cup i København.

Vil til USA på sensommeren

Hvis B.B.S. Sugarlight også skulle vinne selveste Elitloppet 31. mai, med tre millioner kroner i førstepremie, så røper Fredrik Solberg at han har planer om å reise til USA med sin supertraver.
– Skal jeg si deg hva som er drømmen? sier en spørrende Solberg til VG.
– Hvis jeg vinner Elitloppet, så skal jeg dra til USA med hesten. Jeg har lyst på et par måneder der i august og september. Tenk å starte B.B.S. Sugarlight på Red Mile, melder østfoldingen, og tenker på travbanen som ble åpnet i 1875 i Lexington i Kentucky.

STOR TRIUMF: Fredrik Solberg (til høyre) og kusk Peter Untersteiner var strålende fornøyd etter at B.B.S. Sugarlight gikk til topps i Olympiatravet i Göteborg. Førsteplassen var verdt 1,5 millioner kroner. Foto:Adam Ihse / Tt,NTB scanpix

Driver med snøbrøyting

Han eier selv 23 prosent av hesten som ble tidenes andre norsktrente hest til å vinne Olympiatravet i Göteborg. Den seks år gamle vallaken er et eventyr av de sjeldne. For halvannet år siden klarte ikke B.B.S. Sugarlight engang å vinne et løp på Jarlsberg travbane med en førstepremie på 15.000 kroner.
Nå er han i øyeblikket favoritt til å vinne det største travløpet i Norden.
– Det er ikke lett å svare på hvordan det er mulig. Det er mange faktorer som spiller inn. Det opplegget jeg driver, dressurridning, fôring, stell, hjelpen jeg har fått av kusken Peter Untersteiner og hesten - ikke minst - har gitt suksess, forteller Fredrik Solberg.
At han kun driver med trav på amatørbasis gjør det hele enda mer uvirkelig.
– Jeg har tatt over et firma etter faren min som driver med snøbrøyting på vinteren, og vedlikehold av gress og grøntanlegg på sommeren. Selv om jeg egentlig bare har lyst til å holde på med hest om dagen, så kommer jeg ikke til å ta helt av. Det forblir nok en hobby.

– Topp tre i verden

I Copenhagen Cup på søndag trakk begge de norske håpene bakspor. B.B.S Sugarlight fikk spor 9, mens Geir Vegard Gundersens Support Justice starter fra spor 10. Nettopp Support Justice var favoritt til å vinne Olympiatravet, og har frem til nå stukket av med langt mer oppmerksomhet enn B.B.S. Sugarlight.
Ikke rart Fredrik Solberg nesten gikk i transe og ropte ut «Jeg har Norges beste hest!» etter triumfen i Göteborg.

– Det har ikke gjort meg noe at Support Justice har blitt hauset opp som Norges beste, men i mitt hode har de vært jevngode hele tiden. Jeg har møtt mange skeptikere nå i vinter. Derfor var det utrolig deilig å vise dem, sier Solberg.

– Har du også verdens beste hest?

– Det er vel ikke så mange bedre fra Sverige, i hvert fall. Men verdens beste… Jeg vil tro B.B.S. Sugarlight er inne blant verdens tre beste hester, svarer Fredrik Solberg.

NB! Copenhagen Cup med både B.B.S. Sugarlight og Support Justice i aksjon kan du se direkte på VG søndag fra kl. 16.30. På VG.no sendes hele V75-omgangen fra Charlottenlund fra kl. 12.15.

Mer om

 1. Trav

Flere artikler

 1. Pluss content

  Vil ta B.B.S Sugarlight til USA

 2. B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

 3. Lørdag kan Support Justice bli historisk

 4. B.B.S. Sugarlight fikk aldri sjansen i Elitloppet

 5. Norske pensjonister mot NHL-stjerner i millionkamp

Fra andre aviser

 1. Norsk travnedtur i København

  Bergens Tidende
 2. Ikke rart hesten ler av denne historien

  Aftenposten
 3. Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

  Bergens Tidende
 4. Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

  Aftenposten
 5. Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

  Aftenposten
 6. Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no