JUBEL: De nederlandske stjerne kunne juble etter mål og seier mot Brasil i kvartfinalen, og hjemme i Nederland forventes ny seier mot Uruguay i kveld. Foto: Afp

Grindheim: - Nederlenderne er sikre på seier

(VG Nett) I Nederland er snakket om finalemotstander i gang - før semifinalen mot Uruguay er spilt.

Eva Hongshagen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Nederlenderne er veldig høyt oppe. De er ganske sikre på at de vinner i dag. Det snakkes allerede om hvem de skal møte i finalen, og de vil helst ha Tyskland, sier Christian Grindheim til VG Nett på telefon fra Nederland.

VG Live:Følg kampen mellom Uruguay og Nederland her!

- Ikke imponert

Grindheim spiller selv i den nederlandske klubben Heerenveen, og kjenner godt til nederlandsk fotball.

- De har ikke imponert, men de har vært stabile og sluppet inn lite mål. Hvis du ser på gruppe og trekning er det ikke overraskende at de har kommet så langt, Brasil er vel den tøffeste motstanderen de har hatt, sier han.

Les også:Van Marwijk: - Robben filmer ikke

Selv om 26-åringen fra Haugesund ikke er veldig imponert over landslaget, tror også han på seier i kveld.

SEIERSSIKKER: Grindheim tror også på seier til Nederland i kveld, og tror Spania blir finalemotstander. Foto: VG

- Jeg tror de vinner 2-0, og at de ikke vil få så store problemer. Suarez er ute for Uruguay, og Forlan må gjøre alt. Nederland pleier å være gode til å ta ut spillere, og de vil nok ta ut Forlan. Det blir de Jongs oppgave, mener Grindheim.

Holder en knapp på Spania

Heerenveen-spilleren har ikke sittet klistret foran skjermen under mesterskapet, men noe har han sett.

- Jeg så nesten alt i begynnelsen, men det var så kjedelig at jeg sluttet. Jeg så bare andre omgangen i kampen mot Brasil, og da var Brasil skikkelig dårlig. Det var greit at Nederland vant tilslutt, men det kunne etter det jeg har hørt sett stygt ut etter første omgang.

Les også:Morten Olsen skuffet over VM-nivået

I kveldens semifinale er det heller ikke så sikkert han får med seg alle 90 minuttene.

- Jeg tenkte jeg skulle ut og spille golf først, så jeg får se hvor lang tid det tar, sier Grindheim og ler.

- Men det blir vel til at jeg ser den. Jeg vet de sender den på storskjerm her, men det orker jeg ikke. Jeg liker best å se kamp hjemme.

Les også:Blekkspruten Paul spår tysk nedtur

Om hvem som blir finalemotstander om Nederland skulle vinne, sier Grindheim følgende:

- Jeg synes Tyskland har imponert mest i dette VM, men Spania er i verdensklasse. Så jeg holder en liten knapp på Spania.

Van Marwijk advarer

Selv om seieren allerede er innkassert hjemme i Nederland, holder landslagstrener Bert van Marwijk fullt fokus på at kampen først må spilles.

- Euforien hjemme er massiv for øyeblikket, og kanskje det er godt at vi er så langt borte og ikke kan bevitne det selv, for vi må virkelig holde fokus på Uruguay og det blir ikke lett. De nådde ikke semifinalen for ingenting, så vi må virkelig ha fokus igjen og ikke tenke at vi allerede er der, sier han til FIFA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder