Cecilia Brækhus besto ikke medisinsk test - lørdagens kamp utsettes

SPORT

Cecilia Brækhus (35) står vanligvis for utdelingen av knockouts, men nå har en influensa slått knockout på «The First Lady». Svenske Klara Svensson (29) får ikke lov til å snakke om den dramatiske utsettelsen.

Publisert: Oppdatert: 23.01.17 08:55

Cecilia Brækhus er undersøkt av Dr. David McDonagh, kampansvarlig lege i First Lady Promotion. Hans vurdering er at Brækhus’ helsetilstand ikke tillater at hun bokser førstkommende lørdag.

Det melder First Lady Promotion i en pressemelding. Selv de tøffeste kan altså bli slått ut av en influensa.

– Brækhus er, som tusenvis av andre nordmenn, rammet av en influensa-lignende sykdom. Det gjør at hun for tiden ikke er i trening, og så kort tid før kamp gjør det at det ikke vil være forsvarlig å la henne bokse, sier dr. David McDonagh.

Morten Andreassen, daglig leder i First Lady Promotion forteller VG at sykdommen til Brækhus må bli tatt på alvor.

– Sykdommen er alvorlig nok til at hun ikke kan bokse den opprinnelige datoen, men er samtidig ikke noe mer alvorlig enn at den nye datoen er uproblematisk.

Husker du? Ekspertene hyller Brækhus

First Lady Promotion, som ansvarlig arrangør av boksestevnet, er underlagt strenge sikkerhetsbestemmelser i knockout loven. Det inkluderer at kampansvarlig lege skal undersøke og godkjenne alle boksere før kamp.

The Nordic Rumble flyttes

– Utøvernes helse og sikkerhet går foran i enhver sammenheng, og vi må derfor utsette det planlagte boksestevnet førstkommende lørdag, forteller Morten Andreassen.

Les også: Slik ble den forrige boksefesten

The Nordic Rumble i Oslo Spektrum er derfor flyttet til fredag 24. februar.

Den nye datoen har blitt lagt til en fredag, noe som ikke er typisk for boksekamper. Det har en simpel forklaring, ifølge Andreassen.

– Det er fordi det er den første ledige datoen i Oslo Spektrum. Skulle vi ventet på en lørdag måtte vi ventet mye lenger. Dette er gjort i samråd med bokserne

Han forteller også at Brækhus er lei seg for at hun må utsette.

– Jeg var i mitt livs form før jeg ble slått ut av influensaen. Dette er det verste som kan skje en bokser så tett opp til kamp, men helse og sikkerhet kommer selvfølgelig først, sier Cecilia Brækhus.

Kryptisk Svensson

Motstander Klara Svensson vil foreløpig ikke gi noen kommentarer til den dramatiske utsettelsen:

– Jeg har fått beskjed om å ikke uttale meg om dette før mandag, sier Svensson til VG.

Overfor svenske aviser virker hun ikke helt å ha gitt opp å få gå kamp i Oslo førstkommende lørdag.

– Det er ikke helt bekreftet. Derfor er det ingenting som jeg kan uttale meg om nå, sier hun til Expressen.

Avisen viser så til pressmeldingen som er sendt ut:

– Jo, jeg vet det. Men det er fortsatt kontraktsmessige forhold som gjelder. Og det er seks dager til kampen, sier den svenske bokseren.

Brækhus beklager situasjonen som har oppstått og har stor forståelse for hva det betyr for alle som har gledet seg til å se henne i ringen førstkommende lørdag, men hun er toppmotivert for å bli frisk og kampklar til 24. februar.

Les også: Dette er Klara Svensson

Dette ville vært den andre proffkampen i Norge på 35 år. Den første var mellom Brækhus og Anne Sophie Mathis 1. oktober i fjor, og etter en så lang ventetid ble selve matchen en kortvarig affære; Brækhus vant kampen etter 3 minutter og 5 sekunder.

Nå må altså alle bokseentusiaster og andre interesserte smøre seg med litt tålmodighet mens Brækhus pleier sykdommen for å bli kampklar til den 24. februar.